Actualitat

Carrizosa (CS): “El PSOE està enterrant l’Estat de Dret”

by cscatalunya — 7 novembre 2023 @ 12:32
Comparte

Carrizosa ha anunciat també que Ciutadans ha presentat una reconsideració a la moció presentada per la CUP que pretén elaborar una llei per a convocar un nou referèndum unilateral de secessió a Catalunya. “Pretenen depassar els límits de la Constitució”

Parlament de Catalunya, 7 de novembre de 2023. “El PSOE està enterrant l’Estat de Dret”. Així ho ha dit el President de Ciutadans (CS) a Catalunya, Carlos Carrizosa, en una roda de premsa oferta des del Parlament de Catalunya. “Avui, sis anys després del cop d’estat que vam viure en el Parlament, el Partit Socialista ha canviat de bàndol i està ressuscitant el cop per a atacar a la democràcia espanyola d’una manera encara més lesiva”, ha declarat el líder dels liberals a Catalunya. Carrizosa ha carregat durament contra el partit socialista, als quals ha acusat de “comprar els vots d’un escapolit de la justícia” per a desenvolupar “una llei d’impunitat que és manifestament injusta i inconstitucional”.

“Sánchez, Illa, Iceta, Marlaska, tots ells s’han convertit en un meme en xarxes socials sostenint el contrari al que van defensar fa mesos sol perquè necessiten els vots de Puigdemont i Esquerra”, ha afirmat. Carrizosa ha denunciat també que “en la mateixa setmana en la qual l’Audiència Nacional investiga a Puigdemont per greus delictes de terrorisme, Sánchez accelera per a regalar-li la impunitat”. 

Ciutadans ha avisat que redoblarà la seva presència als carrers, en els fòrums de debat i allí on faci falta. “A diferència dels socialistes, que han canviat de bàndol, nosaltres seguim amb la mateixa determinació per a tornar a frenar aquest atropellament i sobretot per a donar veu a milers de catalans que no volen empassar amb aquesta amnistia que és una burla”.

Carrizosa ha anunciat també que Ciutadans ha presentat una reconsideració a la moció presentada per la CUP que pretén elaborar una llei per a convocar un nou referèndum unilateral de secessió a Catalunya. “Pretenen depassar els límits de la Constitució, que atribueix a tots els espanyols la sobirania nacional.La sobirania nacional no es trosseja i arribarem fins on faci falta per a tornar a parar a l’independentisme”, ha declarat Carrizosa. “Han admès a tràmit una moció flagrantment il·legal i si no volen prevaricar no han d’admetre-la a tràmit”, ha advertit, alhora que ha anunciat accions davant el Tribunal Constitucional si no s’admet aquesta reconsideració.

Finalment, Carrizosa ha anunciat la presència del partit liberal en les concentracions en contra de l’amnistia que se celebraran aquest diumenge a Barcelona i la setmana que ve en Cibeles. Els liberals també donaran suport aquest divendres a la Policia Nacional i a la Guàrdia Civil en la seva concentració davant de la Ciutat de la Justícia de Barcelona i han animat a la resta de ciutadans a que s’uneixin per a mostrar suport als servidors públics. “Ens posicionem amb aquells que a més de ser assetjats i perseguits durant el cop, ara assisteixen a la humiliació d’aquesta amnistia que pretén convertir-los en culpables”.

Volver a ACTUALIDAD