Actualitat

Carrizosa defensa als fiscals de Catalunya dels atacs de Junts: “No es deixin acovardir ni retrocedeixin un centímetre davant censors polítics”

by cscatalunya — 16 novembre 2023 @ 12:14
Comparte

“Vostès tenen autonomia i estan sotmesos a la llei. Per això els demano que no apliquin la llei que considerin injusta. Existeixen mecanismes legals perquè formulin les observacions”, els ha instat Carrizosa

Parlament de Catalunya, dijous 16 de novembre de 2023. “No es deixin acovardir ni retrocedeixin un centímetre davant censors polítics que no respecten la separació de poders, que escometen contra l’administració de justícia”. Així ho ha dit el President de Ciutadans (CS), Carlos Carrizosa, al Fiscal Superior de Catalunya, Francisco Bañeres Santos, i al Tinent Fiscal de Catalunya, Pedro Javier Ariche Axpe. La intervenció de Carrizosa en defensa de la tasca, la professionalitat i l’autonomia de la fiscalia s’ha produït després que aquests hagin estat atacats pels diputats de Junts a la Comissió de Justícia en el Parlament de Catalunya, els qui han afirmat que “no són benvinguts” per “vulnerar la presumpció d’innocència en les causes que afecten l’independentisme”.

“Hem vist avui uns prolegòmens del que pot ser la vigència de la llei d’amnistia quan un parlamentari s’encara i tira en cara a un dels fiscals, que precisament ha perseguit delictes relacionats amb el senyor Jubert i el seu partit polític, l’acompliment de la seva actuació professional”, ha declarat el líder de Ciutadans. Carrizosa ha definit l’atac de Jubert com “absolutament desafortunat” i ha lamentat que aquest serà el primer atac de molts després que Junts hagi aconseguit “imposar a Espanya aquest extremisme radical i antidemocràtic del seu partit”, en al·lusió al pacte del partit de Puigdemont amb el PSOE, que ha expandit a l’àmbit nacional el qüestionament generalitzat i les pressions als servidors públics.

Després dels atacs rebuts pels fiscals, als qui fins i tot se’ls ha instat des de Junts al fet que parlin en català, Carrizosa ha formulat a Bañeras i Ariche una petició perquè facin valer el seu paper com a defensors de la democràcia i perquè no permetin pressions polítiques en l’aplicació de lleis injustes: “quan siguin atacats facin-ho constar, demanin empara i ajuda a la democràcia. Això suposa barrera de l’estat de dret, que són vostès com a representants del poder judicial”. “Vostès tenen autonomia i estan sotmesos a la llei. Per això els demano que no apliquin la llei que considerin injusta. Existeixen mecanismes legals perquè formulin les observacions pertinents que creguin necessàries per a no aplicar llei que considerin fora de l’ordenament jurídic”, els ha demanat el líder dels liberals en el Parlament.

En aquest sentit, el líder de CS a Catalunya ha demanat que “no es deixin amedrentar pels atacs, objeccions i antipaties que despertin entre els poderosos de Catalunya, entre els qui manegen 41.000 milions d’euros, els qui sostenen un règim clientelista i els qui tenen ara, per a més inri, al president del govern d’Espanya en el seu costat”.

D’altra banda, Carrizosa ha carregat contra la llei d’amnistia, afirmant que s’amnistiarà a persones perseguides per “greus delictes”, entre els quals ha citat la malversació de cabals públics. “Amb la llei d’impunitat que aprovarà Sánchez s’aplicarà una exempció de responsabilitat criminal basada en la ideologia. Trencarà la igualtat dels ciutadans i crearà una casta política d’intocables en ple segle XXI”.

Volver a ACTUALIDAD