Actualitat

Carrizosa (CS): “Puigdemont és el ministre en l’ombra del govern més car de la història”

by cscatalunya — 21 novembre 2023 @ 12:37
Comparte

- Ciutadans celebra la tasca del jutge García Castellón en la investigació sobre Puigdemont enfront de l’"anomalia democràtica de comprar impunitat per vots"

Parlament de Catalunya, 21 de novembre de 2023. “Poden posar quinze, vint o trenta ministeris, que el ministre en l’ombra del govern més car de la història continuarà sent Puigdemont”. Així ho ha dit el president de Ciutadans (CS) en el Parlament de Catalunya,Carlos Carrizosa, en el dia en què s’ha conegut que la Mesa del Congrés ha admès a tràmit la llei d’amnistia. Carrizosa ha denunciat el trasllat del procés a la política nacional, afirmant ques’està duent a terme el mateix modus operandi que l’any 2017 a Catalunya. “El PSOE ha maniobrat per a esquivar al Consell d’Estat, al Consell General del Poder Judicial i als lletrats del Congrés, on s’han assegurat una quota d’afins”, ha denunciat. “Han deixat via lliure als foscos plans del separatisme per a violentar la Constitució”.

 

Ciutadans celebra la tasca del jutge García Castellón en la investigació de Puigdemont i Rovira per terrorisme. “Aquest és el normal funcionament de l’administració de justícia”, ha declarat Carrizosa, qui ha afegit que “el que és anormal és que Puigdemont compri la seva impunitat a canvi de vots”. El líder dels liberals ha demanat també dilucidar les responsabilitats i que no es s’anistïi aquest assumpte abans que s’arribi a saber per una investigació judicial “el grau d’implicació en la desestabilització i desordres públics”. “Quan vingui lliure de tota culpa per obra de Sánchez, nosaltres no el blanquejarem políticament”, ha avisat.

 

Carrizosa ha confirmat que Ciutadans concorrerà a les eleccions europees del pròxim mes de juny i ha explicat que aprofitaran aquests comicis per a demostrar que Ciutadans és imprescindible en les institucions. Prova d’això és que “demà se celebra el debat sobre l’estat de dret a Espanya en el Parlament Europeu precisament a instàncies de Ciutadans”, ha exposat Carrizosa. “Som la veu més ferma per a combatre al nacionalisme i per a defensar l’estat de dret: nosaltres mai ens hem repartit els jutges, mai hem polititzat el Tribunal Constitucional, mai hem donat suport a un indult a un polític”. El líder dels liberals a Catalunya ha anunciat que demà es demanarà a Europa que es mulli i que actuï davant “la deriva del Govern de Sánchez de la mà dels seus socis separatistes”.

 

Finalment, el president de CS ha recordat que el partit està en un procés de renovació del càrrec de portaveu polític en la qual concorren set candidats i ha expressat el seu suport “individual i com a afiliat” a l’eurodiputat Jordi Cañas.

Volver a ACTUALIDAD