Actualitat

Ciutadans aconsegueix ampliar la línia de préstecs a estudiants universitaris

by cscatalunya — 24 novembre 2023 @ 10:54
Comparte

La proposta de Ciutadans aconsegueix el suport del Parlament per a potenciar l'FP dual, l'augment de la inversió en educació i l'educació universal gratuïta de 0 a 3 anys.

Parlament de Catalunya, 22 de novembre de 2023. El ple del Parlament de Catalunya ha aprovat aquesta setmana l’ampliació de la línia de préstecs als estudiants universitaris, una moció presentada pel Grup Parlamentari de Ciutadans (CS) i defensada per la diputada Noemí de la Calle. “Els joves són el futur d’una societat i la societat ha d’oferir-los un futur digne.Apliquem polítiques públiques encertades en el present per a millorar les perspectives de prosperitat de Catalunya en un futur”, ha exposat de la Calle a la seva primera intervenció.

De la Calle ha assegurat en el ple que “els joves no volen ajudes, no volen almoines dels governs, precisament el que busquen és l’emancipació, ser lliures, valer-se per si mateixos, construir la seva pròpia vida, i nosaltres, la política, hem de brindar-los les eines per a aconseguir els seus objectius”. Per això, CS ha presentat una proposta amb més de vint acords en àmbits com l’educació, l’emancipació, l’emprenedoria, la salut i l’ocupació.

En aquest sentit, el Parlament de Catalunya s’ha compromès a augmentar la inversió en educació fins a aconseguir el 6% del PIB, impulsar la Formació Dual perquè s’arribi a un mínim del 40% en l’oferta d’FP, impulsar préstecs tous a interès zero per a projectes innovadors de joves emprenedors, reforçar la mentoria i l’acompanyament o garantir l’educació universal i gratuïta de 0 a 3 anys. Tots aquests acords han estat aprovats a instàncies de Ciutadans.

Volver a ACTUALIDAD