Actualitat

Ciutadans manté la seva “oposició enèrgica a l’ofensiva judeófoba a les institucions catalanes”

by cscatalunya — 25 novembre 2023 @ 07:41
Comparte

Grau ha acusat a Collboni de tornar a mimetitzar-se amb el pitjor del ‘colauisme’: “li ha durat poc la dignitat”

Barcelona, dissabte 25 de novembre de 2023. Les reaccions a la ruptura de les relacions entre Barcelona i Israel, una mesura aprovada per l’Ajuntament amb el beneplàcit del PSC, ERC i Comuns, s’han succeït en les últimes hores. Una de les últimes persones a pronunciar-se ha estat la portaveu de Ciutadans (CS) en el Parlament de Catalunya, Anna Grau, qui en el seu compte de X ha escrit “que poc dura la dignitat allà on la paraula de qui governa no val res”, en referència a la decisió de l’alcalde Jaume Collboni de trencar relacions amb Israel de manera unilateral.

La portaveu de CS ha recordat que durant el mandat d’Ada Colau, Ciutadans va ser gairebé l’únic dic de contenció enfront de l’ofensiva judeófoba institucional encapçalada per l’alcaldessa. “El nostre grup municipal va presentar una proposta per a evitar que es trenqués l’agermanament de Barcelona amb Tel Aviv”, ha recordat Grau, qui ha afegit que “el PSC, en aquell moment, ho podria haver evitat, però amb la seva abstenció vergonyant va possibilitar que Colau se sortís amb la seva”.

“Quan Collboni va ser elegit alcalde va refer l’agermanament, al setembre d’enguany. Li ha durat poc la dignitat, perquè en menys de dos mesos ha tornat a desdir-se i a mimetitzar-se amb el pitjor del ‘colauisme’”, ha retret la portaveu dels liberals a la Cambra Catalana.

Grau ha estat una assídua de les manifestacions en contra dels atacs terroristes de Hamas contra el poble israelià i se l’ha pogut veure en actes de suport a Israel a la Plaça Sant Jaume o a la Gran Sinagoga de Barcelona. “Des de Ciutadans ens continuarem oposant enèrgicament a l’ús judeófob de les institucions catalanes”, ha sentenciat. Ciutadans va impulsar una declaració del Parlament a favor d’una pau justa i duradora a Orient Mitjà, reconeixent el dret d’Israel a defensar-se dels atroços atacs terroristes de Hamas. Els liberals comparteixen el dolor de la Comunitat Israelita de Barcelona i se sumen a totes les iniciatives per a reclamar la llibertat dels ostatges del 7 d’Octubre i condemnar l’ús de civils com a escuts humans.

 

Volver a ACTUALIDAD