Actualitat

Ciutadans manté la seva batalla en defensa de la neutralitat política del Parlament: “Erra va vulnerar els nostres drets, no és il·legal exhibir banderes al Parlament”

by cscatalunya — 28 novembre 2023 @ 12:54
Comparte

Grau, que ha exhibit les banderes de Catalunya, Espanya i Israel en roda de premsa, ha anunciat que CS ha elevat un escrit a la Mesa per a fer valer els seus drets com a diputats

Parlament de Catalunya, dimarts 28 de novembre de 2023. Ciutadans (CS) fa un pas més en la batalla per la neutralitat política de la Mesa del Parlament enfront de l’arbitrarietat de l’actual presidenta, Anna Erra. L’últim Ple del Parlament de Catalunya va estar marcat, novament, per l’actitud parcial de la presidenta de la Cambra, la independentista Erra. La portaveu de CS, Anna Grau, va mostrar una senyera i una bandera d’Espanya en un al·legat en pro de la convivència a Catalunya i contra “la hispanofobia que va abocar la CUP” en una mocióque es va debatre el dijous. Davant aquests fets, la presidenta del Parlament va tallar el micròfon a la portaveu liberal sense una crida prèvia a l’ordre i la va amenaçar amb repetir aquesta arbitrarietat en futurs debats.

 

“La presidenta es va posar molt nerviosa i va vulnerar els drets de Ciutadans”, ha denunciat Grau, qui ha anunciat que “davant aquesta censura, el nostre partit ha decidit elevar un escrit a la Mesa per a denunciar aquesta vulneració dels nostres drets”. La portaveu taronja ha lamentat especialment que se li tallés el micro just quan ella estava llegint un poema de Salvador Espriu. “Mai vaig pensar que es pogués impedir a un diputat d’aquesta Cambra recitar a Espriu”, ha comentat, procedint a reprendre la lectura en el punt on va ser interrompuda per l’arbitrarietat d’Anna Erra.

 

“Exhibir banderes al Parlament no és il·legal, menys arbitrarietat i més serietat”, ha afirmat la portaveu liberal, qui ha mostrat una bandera de Catalunya, una d’Espanya i una d’Israel en roda de premsa. En aquest sentit, Grau ha lamentat les últimes declaracions de Sánchez en el conflicte entre Israel i Palestina, afirmant que “s’han desmarcat de la Declaració del Parlament, que va impulsar Ciutadans i en la qual el PSC va votar a favor, en la qual reconeixíem a Hamàs com una organització terrorista i el dret d’Israel a defensar-se”.

 

En un altre ordre de coses, Grau ha anunciat que aquest divendres se celebrarà a Madrid un acte de Renew Europe, el grup liberal en el Parlament Europeu, que servirà com a ‘posada de llarg’ de l’eurodiputat taronja i vicepresident de Renew, Jordi Cañas, com a nou portaveu polític nacional. Cañas formarà tàndem amb el secretari general de CS i cap de files de la seva delegació europea, Adrián Vázquez, per a ser amfitrions d’un acte que abordarà la cruïlla d’Espanya i d’Europa quan refermen els atacs populistes al fonament de l’Estat de Dret i les democràcies liberals. Grau ha celebrat que ponents tan destacats com l’històric exdirigente socialista Nicolás Redondo Terreros i l’exministre Jordi Sevilla hagin acudit a la crida a debatre aquests assumptes amb els liberals espanyols, just quan CS ja ha formalitzat la seva voluntat de concórrer a les eleccions europees.

 

Finalment, Grau ha exposat que avui tornarà a la plaça de la Bonanova a manifestar-se en contra de les okupacions il·legals i violentes del Kubo i la Ruïna. “Nosaltres ens hem manifestat abans, durant i després d’eleccions per a demanar el desallotjament”, ha manifestat. La portaveu espera que aquesta sigui l’última setmana en què han de manifestar-se en el barri de la Bonanova, atès que el desallotjament del Kubo i la Ruïna està anunciat per a la matinada del dijous. “Els okupes han cridat a cremar el barri, això es podria haver evitat si no ho haguessin deixat podrir, en el seu moment ja demanem unitat política i hem estat els únics que hem mantingut la nostra paraula fins al final”, ha resolt.

Volver a ACTUALIDAD