Actualitat

Carrizosa acusa el Govern, davant el president del TSJC, de voler “un poder judicial sotmès, com van intentar l’any 2017”

by cscatalunya — 30 novembre 2023 @ 12:06
Comparte

Parlament de Catalunya, dijous 30 de novembre de 2023. El President del Grup Parlamentari de Ciutadans (CS), Carlos Carrizosa, ha denunciat avui a la comissió de justícia i davant el president del TSJC la “imperant politització de la justícia espanyola” i ha exposat que avui no ens trobem tan lluny del que pretenia l’independentisme quan l’any 2006 van proposar el ‘Consell de Justícia’ que va ser declarat inconstitucional, o a l’any 2017 les ‘lleis de desconnexió’. “Vostès han volgut un poder judicial a part, un poder judicial que van intentar imposar-nos amb el seu cop a la democràcia”, ha manifestat. “Sota el mantra d’una repúbliqueta bananera ens van voler imposar un suposat poder judicial triat a dit pel Govern”, ha denunciat Carrizosa, qui ha afegit que “amb aquest poder judicial a part, no hauríem vist a Consellers jutjats”.

 

Carrizosa ha acusat a la Generalitat d’estar més interessada en asfixiar al poder judicial que en donar-li aire. “Vostès es reuneixen a Suïssa, un responsable del PSOE i un de Puigdemont, però no ho fan per a parlar de l’infracinaçament en justícia, ho fan per a parlar de la seva independència i amnistia”, ha declarat.

 

Sobre el col·lapse de la justícia a Catalunya, Carrizosa ha apuntat al desistiment de funcions duta a terme pel Govern de la Generalitat, controlat per Esquerra, i per part del Govern d’Espanya, que presideix el PSOE. “No s’arbitren els mitjans necessaris per a cobrir les places recomanades ni els edificis necessaris. Ens agradaria que el PSC s’acordés, quan pacti els pressupostos amb Esquerra, dels recursos que necessita la Justícia”, ha declarat Carrizosa, qui no s’ha mostrat favorable al fet que el PSC pretengui afavorir al poder judicial.

 

El líder dels taronges ha denunciat el fustigament i insult als jutges dut a terme pel separatisme, així com la responsabilitat del PSOE per ignorar els advertiments de la Unió Europea quant a la renovació del CGPJ, la creació de comissions de recerca sobre Lawfare i la querella d’un partit del govern contra membres del CGPJ. “Nosaltres parlem d’assalt al poder judicial per part de Sánchez. Perquè aquí no ho farà el PSC i molt menys el PP, que avui torna a deixar la seva cadira buida en aquesta comissió”.

 

Finalment, Carrizosa ha reivindicat que la necessitat de tenir un poder judicial despolititzat no és un invent d’ara, “a Ciutadans venim defensant-ho des del nostre naixement l’any 2006”. “Quan vam ser un partit majoritari en el Congrés no vam consentir anomenar quotes polítiques en el CGPJ. Advoquem per un poder independent i amb mitjans suficients”, ha sentenciat.

Volver a ACTUALIDAD