Actualitat

Ciutadans remetrà al comissari Reynders l’amenaça de la mesa del Parlament al jutge del CNI

by cscatalunya — 5 desembre 2023 @ 12:23
Comparte

Carrizosa ha assegurat també que presentaran denúncia contra tots els membres de la mesa si finalment s'arribés a denunciar al magistrat del Tribunal Suprem, Pablo Lucas.

Parlament de Catalunya, dimarts 5 de desembre de 2023. Ciutadans (CS) ha anunciat avui que prendrà accions de manera immediata per a preservar la independència judicial davant les intromissions de la Mesa del Parlament, que ha amenaçat al jutge del CNI amb accions penals si no compareix davant la cambra legislativa catalana. Ha estat el President de Ciutadans a Catalunya, Carlos Carrizosa, qui ha anunciat que remetran a Reynders, comissari de Justícia de la Unió Europea, la fustigació als jutges per part del Parlament de Catalunya. En aquest sentit, també ha declarat que presentaran denúncia contra tots els membres de la mesa si finalment s’arribés a denunciar al magistrat del Tribunal Suprem, Pablo Lucas.

“La comissió circ Pegasus ha fet un pas més, una cosa inaudita que un òrgan legislatiu cridi a comparèixer a un jutge en exercici per assumptes que ha conegut per raó del seu càrrec”, ha declarat Carrizosa. “Aquesta és la segona vegada que veiem una intromissió directa, una caça de bruixes, contra el poder judicial des del Parlament”, ha assegurat en referència a les paraules d’un representant de Junts que li va dir al Fiscal del TSJC que no era benvingut a Catalunya per vulnerar la presumpció d’innocència dels polítics separatistes.

“Nosaltres no donem ni un pas enrere, a diferència del Partit Socialista que forma part de la mesa i que amb el seu silenci culpable mai ha aixecat la veu davant aquesta mena d’actuacions”, ha assegurat. “Amb Ciutadans a la mesa aquestes coses no passaven, els hauríem denunciat immediatament”.

Carrizosa ha titllat les negociacions de Junts i PSOE a Ginebra d’ “esperpent” i ha assegurat que “ERC i Junts estan encantats de canviar el parlament per meses de negociació paral·leles i opaques on es parla de finançament, referèndum i, en definitiva, del futur d’Espanya”.

Davant aquests fets, el partit liberal ha volgut reivindicar la vigència de la Constitució Espanyola enfront de “els separatistes que van donar un cop en 2017”. “El PSC desplaça atenció política del que passa a Espanya a Suïssa, usa als catalans per a donar impunitat a Puigdemont i ara utilitza un poder opac per a decidir sobre la vida dels catalans i la resta d’espanyols”, ha assegurat. “Nosaltres estem al costat de la llibertat, la igualtat i la democràcia. Avui reivindicarem la Constitució en un acte organitzat per Ciutadans a la Llibreria Byron, on ens acompanyaran entitats constitucionalistes com Societat Civil Catalana, Assemblea per una Escola Bilingüe, Tolerància, Catalunya Suma, ACVOT, Impulso Ciudadano, Universitaris per la Convivència i altres associacions representatives de la societat catalana”.

Sobre la marxa de la Fórmula 1 a Madrid, Carrizosa ha denunciat una “degradació de la marca Catalunya”. “La fórmula 1 a Catalunya serà fórmula 0. Aquest és un altre tren que perdem”, ha assegurat. “Avui Catalunya està més tancada en si mateixa, es perden inversions, ocupació, visibilitat internacional i turisme. Demanarem explicacions d’això”, ha sentenciat.

Volver a ACTUALIDAD