Actualitat

Ciutadans reuneix el constitucionalisme català la vigília del 6-D per a commemorar els 45 anys de la Carta Magna

by cscatalunya — 5 desembre 2023 @ 19:27
Comparte

Carrizosa lamenta que “el Govern de Pedro Sánchez ha declarat la guerra a la Constitució” i recorda que els partits nacionalistes no creuen en ella “perquè no creuen en els seus valors”

Barcelona, dimarts 5 de desembre de 2023. El president de CS a Catalunya, Carlos Carrizosa, ha participat en un col·loqui al costat de la catedràtica en Dret Constitucional, Teresa Freixes, i el catedràtic en Filosofia del Dret, Ricardo García Manrique, per a commemorar el 45è. aniversari de la Constitució a Barcelona. Sota el títol ‘La vigència de la Constitució a Catalunya’, la trobada ha enaltit el “major període de llibertat i prosperitat al nostre país” i ha reunit les principals entitats representants del constitucionalisme a Catalunya: Sociedad Civil Catalana, España Suma, Universitarios por la Convivencia, Associació Catalana de Víctimes d’Organitzacions Terroristes, Asamblea por una Escuela Bilingüe, Associación por la Tolerancia i Impulss Ciutadano, entre altres assistents.

En la vigília del 6-D, marcat enguany pel qüestionament als principis constitucionals derivats de la llei d’amnistia que impulsa el Govern de Pedro Sánchez, Carrizosa ha lamentat que “el Govern d’Espanya ha declarat la guerra a la Constitució”, i ha recordat que “els partits nacionalistes no celebren la Constitució perquè no creuen en els valors que consagra” en al·lusió a les idees de llibertat, igualtat i unió entre espanyols.

En aquest sentit, el president de la formació liberal ha lamentat la “connivència” del PSC, que “usa els vots dels catalans per a servir als interessos de Puigdemont” per a concloure que “lamentablement, igual que el PSC d’avui l’any 2017 hauria votat a favor de les lleis de desconnexió, el PSOE de Sánchez no hauria votat el 155”.

En l’acte, en el qual tots els ponents han coincidit a reivindicar l’esperit que va il·luminar la redacció i l’aprovació de la Constitució de 1978, el president de CS a Catalunya ha reiterat el compromís de la formació amb el compliment de la Carta Magna, així com amb els valors que consagra: “A Catalunya, sabem bé que quan una societat està governada pel sectarisme i la radicalitat, la mera reivindicació del mínim comú democràtic pot convertir a un en un “extremista””.

Finalment, ha aprofitat la commemoració de la Constitució per a referir-se a l’“esperpent” de les negociacions a Suïssa, “on el PSC ha traslladat la seva acció política”, per a reivindicar la legitimitat de la democràcia espanyola enfront dels qui volen “fer veure que Espanya és una sort de règim que necessita mediadors”. “Ara que tant es parla de mediadors i verificadors, cal reivindicar que la democràcia espanyola és el major escenari de neutralitat política i ideològica. Hem de mantenir la memòria d’aquest greuge a les nostres llibertats fins a les pròximes eleccions. L’última línia de defensa de la democràcia és el vot”, ha sentenciat.

Volver a ACTUALIDAD