Actualitat

CS no descarta demanar la dimissió de la Consellera Simó: “El sistema educatiu català és caduc, fossilitzat, reaccionari i ineficaç”

by cscatalunya — 12 desembre 2023 @ 12:51
Comparte

“Mentre que la Generalitat intenta encapsular i amagar els resultats, Madrid està en els primers llocs i Catalunya es troba a la cua”, ha denunciat Carrizosa

Parlament de Catalunya, dimarts 12 de desembre de 2023. El president del Grup Parlamentari de Ciutadans (CS), Carlos Carrizosa, ha intervingut avui en roda de premsa per a criticar la deriva del sistema educatiu català. “El suposat ‘model d’èxit’ és un model caduc, fossilitzat, reaccionari i ineficaç”, ha declarat després de conèixer que Catalunya se situa ‘a la cua’ en nivell educatiu dels estudiants. “No descartem demanar la dimissió de la Consellera Simó, tant pels resultats com per les seves vergonyoses excuses sobre la responsabilitat de la immigració”, ha assegurat després que el Govern hagi atribuït els mals resultats a la immigració. “Ha hagut de ser una prova internacional la que deixi en evidència el sistema educatiu, mentre que la Generalitat intenta encapsular i amagar els resultats, Madrid està en els primers llocs i Catalunya es troba a la cua”.

 

Carrizosa ha assegurat que Ciutadans continuarà fiscalitzant la tasca del govern en el Ple d’aquesta setmana, amb interpel·lacions i preguntes en àmbits com l’educació o l’economia. Més enllà de demanar explicacions pels mals resultats de les proves PISA, CS ha denunciat la ‘política de cadira buida’ impulsada pel Govern deixant als catalans sense representació en el Consell de Política Fiscal i Financera. “L’única oposició en el Parlament és la impulsada per Ciutadans. On està el PSC?”, ha preguntat. “El PSC és la comparsa necessària de l’independentisme, no fan oposició”.

 

En aquest mateix sentit, en el dia en què es debat la presa en consideració de la llei d’amnistia, Carrizosa ha denunciat que “gràcies a Pedro Sánchez el procés agafa major impuls en el Congrés”. “L’amnistia és l’eina que ha utilitzat Sánchez per a seguir en Moncloa, substituint a l’independentisme com a punta de llança per a consagrar una Espanya de ciutadans de primera i ciutadans de segona”. Carrizosa ha assegurat des del Parlament català que el PSOE està aplicant el programa de Puigdemont “amb el vot de la Catalunya metropolitana, les classes mitjanes i treballadores que no sabien que amb el seu vot crearien una casta d’intocables”.

 

El president del partit liberal a Catalunya no es resigna i ha apel·lat a la memòria dels ciutadans perquè “no oblidin l’atropellament a l’Estat de Dret perpetrat pel partit socialista”. “Ells confien en l’oblit, nosaltres apel·lem a la memòria”, ha sentenciat.

 

Finalment, Carrizosa ha recordat que els dies 18 i 19 de desembre una delegació europea presidida per Renew, el grup europeu dels liberals, visitarà Catalunya, a instàncies de Ciutadans, per a “supervisar l’estat real de l’erradicació del castellà a les aules catalanes i la possible vulneració de drets civils d’alumnes i famílies”. “La Generalitat va intentar intervenir per a triar quins col·legis havien d’analitzar-se, un cop més, com ja ha ocorregut en les proves PISA, Europa ens posa davant el mirall”, ha finalitzat.

Volver a ACTUALIDAD