Actualitat

Anna Grau acusa el Govern d’intentar “rebentar” la missió d’observadors de la UE per a ocultar el fracàs del seu model escolar i la “vergonya” de la immersió

by cscatalunya — 19 desembre 2023 @ 14:13
Comparte

- CS presentarà un decàleg alternatiu al del Govern a la cimera sobre l'informe PISA

Parlament de Catalunya, dimarts 18 de novembre de 2023. “Han catalogat la missió de demencial, pantomima, dreta i extrema dreta. El que els passa és que tenen por de les conclusions i ja s’estan retratant públicament”. Així ho ha dit la portaveu de Ciutadans (CS) en el Parlament de Catalunya, Anna Grau, en una roda de premsa on ha denunciat els intents de l’independentisme i el partit socialista per “rebentar” la missió d’observadors de la UE per a ocultar el fracàs del seu model escolar.

 

Grau ha retret a Puigdemont que ara es pregunti el cost que tindrà la missió “després de gastar-se diners públics per a vendre una agenda separatista ara resulta que haurà d’assumir el seu fracàs”. D’altra banda, “el partit socialista s’ha apartat de la missió per a estalviar-se la vergonya de la immersió, que és un oprobi, una part essencial del fracàs del sistema educatiu català”, ha criticat la portaveu liberal.

 

“És incongruent, en la lògica del separatisme i socialisme, que s’afirmi que la missió està composada per eurodiputats de dreta i extrema dreta quan Esquerra participa a la missió amb ‘Lady Diplocat’, Diana Riba”

 

“Nosaltres no farem com els socialistes, que covardament s’han apartat de la delegació, nosaltres l’hem canalitzat després d’una demanda de la societat catalana que ha vist vulnerats els seus drets civils i que no s’han resignat a callar”, ha sentenciat.

 

D’altra banda, el Grup Parlamentari de Ciutadans (CS) ha anunciat que aquesta tarda presentarà un decàleg de mesures alternatiu al que presenti el Govern per a revertir la mala situació de l’educació a Catalunya, evidenciada en els informes PISA. “Aquesta tarda en Carlos Carrizosa i jo mateixa anirem a la cimera sobre els resultats PISA. No anem amb les millors expectatives, perquè veiem que el Govern té zero capacitat d’autocrítica o esmena”, ha argumentat Grau. “Tot i que el Govern ens presentarà ‘pegats’ vacus i amb nul·les garanties, nosaltres presentarem una alternativa mitjançant un decàleg d’actuacions concretes com la millora en recursos, la recuperació de la cultura del esforç o la fi de la immersió lingüística”, ha anunciat.

Volver a ACTUALIDAD