Actualitat

Ciutadans demana que la taula del Parlament posi per escrit amb quin criteri censura l’exhibició de banderes oficials en l’hemicicle

by cscatalunya — 19 desembre 2023 @ 21:11
Comparte

La portaveu Anna Grau denuncia que la presidenta del Parlament, Anna Erra, va actuar amb “arbitrarietat i biaix polític” en tallar-li el micròfon per treure una senyera i una bandera d'Espanya mentre es permeten llaços grocs i altres símbols independentistes o antiisraelians

Parlament de Catalunya, dilluns 18 de novembre de 2023. El Grup Parlamentari de Ciutadans (CS) ha registrat una nova petició davant la taula del Parlament de Catalunya en la qual sol·licita fixar per escrit els criteris objectius que la Presidència de la Cambra aplicarà per a valorar si dins de l’hemicicle els diputats poden mostrar ensenyes oficials. Això es produeix després que a la portaveu de CS, Anna Grau, se li tallés el micròfon i se l’amenacés amb silenciar-la en el futur per exhibir la bandera oficial d’Espanya i la senyera. En un primer moment CS va sol·licitar a la taula que Grau pogués prendre la paraula en el ple sobre aquest assumpte, petició que va ser denegada sense un altre argument que l’autoritat de la presidenta Erra, qui complia així la seva amenaça d’imposar un vot de silenci a la portaveu taronja.

En l’escrit presentat per CS es denuncia que “la Mesa del Parlament, com a poder públic, se sostregui al seu deure de no caure en l’arbitrarietat que prohibeix expressament l’article 9.3 de la Constitució”. Al seu torn, en la missiva es recorda a Erra que “regeix el criteri interpretatiu del Reglament segons el qual està permès tot el que no està expressament prohibit”.

Anna Grau critica la doble vara de mesurar de l’independentisme, que d’una banda permet que en les últimes legislatures es col·loquin llaços grocs gegantescos en els escons buits, samarretes i una altra simbologia independentista o antiisraeliana, però, d’altra banda, censura les banderes oficials. “La Presidència del Parlament actua esbiaixadament a favor dels missatges polítics afins a la seva ideologia i en contra dels contraris a ella”, denúncia la portaveu taronja. “Exhibir en el Parlament banderes oficials i que ens representen a tots no és il·legal; menys arbitrarietat i més serietat”, va declarar Grau.

Volver a ACTUALIDAD