Actualitat

El PSC ha impedit que prosperi la proposta de CS per a guardar un minut de silenci pels Guàrdies Civils assassinats a Barbate, un d’ells català

by cscatalunya — 13 febrer 2024 @ 12:25
Comparte

Grau ha lamentat que les coses arribin a aquest extrem i ha acusat el PSC de falta de sensibilitat

Parlament de Catalunya, dimarts 13 de febrer de 2024. El PSC, amb l’independentisme, ha impedit que prosperi la proposta de Ciutadans (CS) perquè es guardi un minut de silenci pels Guàrdies Civils assassinats a Barbate. Ha estat la portaveu de CS, Anna Grau, qui ha fet pública l’oposició del partit socialista a l’homenatge als Guàrdies Civils en una roda de premsa que ha ofert des del Parlament. “Avui és un dia trist. Hem demanat en Junta de Portaveus que s’aprovés una declaració institucional molt modesta i humil per a condemnar l’assassinat i solidaritzar-nos amb les famílies”, ha assegurat Grau. “No esperàvem que fos fàcil, però havíem d’honrar la memòria de David Pérez, Guàrdia Civil català assassinat pel narcotràfic”.

 

Grau ha lamentat que les coses arribin a aquest extrem i ha acusat el PSC de falta de sensibilitat. “Si el PSC entén que és un error haver rebutjat la nostra proposta, encara són a temps de sumar-se”, ha exposat. “Menys excuses i més donar la cara”, els ha demanat.

 

En un altre ordre de coses, Grau ha explicat que s’ha proposat en Junta de Portaveus aprovar una declaració per a transposar la declaració del Parlament Europeu que vol investigar les relacions de Puigdemont amb Putin. “No descansarem fins a aclarir les coses”, ha assegurat. Aquesta declaració es produeix després que el partit taronja instés la creació d’una comissió d’investigació, que va decaure per l’oposició de VOX i PSC, per a dirimir responsabilitats polítiques dels contactes del Govern amb emissaris russos.

 

Finalment, la portaveu liberal ha avançat que demanarà explicacions al Govern sobre la falta de liquiditat en el pagament a proveïdors. “La Generalitat és morosa i gasta malament els diners recaptats amb quantiosos impostos. Demanarem explicacions”, ha declarat.

Volver a ACTUALIDAD