Actualitat

Ciutadans àmplia la denúncia contra la Mesa per malversació de cabals públics en admetre a tràmit la ILP per nova DUI: “Donaran 40.000 euros als promotors”

by cscatalunya — 22 febrer 2024 @ 17:30
Comparte

Amb aquest moviment, CS portarà a la Mesa davant els Tribunals per prevaricació, desobediència i malversació de cabals públics

Parlament de Catalunya, dijous 22 de febrer de 2024. Ciutadans (CS) ha anunciat en el dia d’avui que ampliarà la seva denúncia per prevaricació i desobediència contra la Mesa del Parlament amb un nou delicte de malversació de cabals públics pel pagament de 40.000 euros als promotors de la ILP que pretén declarar la independència de Catalunya, en haver-se produït finalment l’admissió a tràmit de la proposta. Aquest moviment del partit de centre liberal es produeix després que la Mesa del Parlament hagi rebutjat la reconsideració presentada per Ciutadans, sobre la base dels requeriments del TC i els informes dels lletrats del Parlament que advertien de la il·legalitat de la ILP.

 

Ha estat el president del partit taronja, Carlos Carrizosa, qui ha fet públic que el Parlament subvencionarà amb fins a 40.000 euros a Solidaritat Catalana, els promotors de la proposta, en aplicació dels articles 16 i 17 de la Llei catalana 1/2016 sobre Iniciatives Legislatives Populars.

 

“Ho vam anunciar i avui prenem mesures. Com ja vam fer amb Forcadell l’any 2017, acudirem als Tribunals en contra de la Mesa del Parlament”, ha avançat Carrizosa. “Després del rebuig de la nostra reconsideració sol·licitarem empara al Tribunal Constitucional i anirem a Fiscalia per un delicte de prevaricació i un altre de desobediència”, ha afirmat.

 

“A aquests dos delictes li sumem avui un tercer per malversació de cabals públics en sufragar el Parlament el pagament de fins a 40.000 euros, a raó de 0,64€ per signatura que s’aconsegueixi a favor de declarar la independència de Catalunya”, ha declarat el líder de CS en declaracions a la premsa. “És del tot inadmissible que, sabent que aquesta proposta legal mai entrarà en vigor per la seva inconstitucionalitat, el Parlament subvencioni amb els diners de tots els catalans l’agitació i propaganda d’una llei il·legal”, ha sentenciat.

 

Volver a ACTUALIDAD