Actualitat

Carrizosa sobre l’acord de pressupostos: “Illa va venir com a salvador dels catalans i marxa sent salvador del separatisme”

by cscatalunya — 27 febrer 2024 @ 12:23
Comparte

Carrizosa ha catalogat al PSC de partit ‘gris, sense ambició, covard i que desprèn conformisme’

Parlament de Catalunya, dimarts 27 de febrer de 2024. “Illa va venir com a salvador dels catalans i marxa sent salvador del separatisme”. Així ho ha dit el president de Ciutadans (CS), Carlos Carrizosa, en una roda de premsa oferta des del Parlament de Catalunya on ha anunciat que no donaran suport als pressupostos i ha avançat una esmena a la totalitat.

 

El líder del partit de centre liberal s’ha mostrat molt crític amb l’acord subscrit entre Esquerra i el PSC i ha afirmat que aquest pacte apuntala més d’una dècada de crisi i decadència. “El PSC continua fent de PSC i, com sempre, blinda el pantà de la corrupció i el separatisme. Han garantit que res es mogui a Catalunya i que tot segueixi igual”, ha assegurat.

 

El partit taronja considera que “els ciutadans són el de menys” per al separatisme i el PSC i ho ha il·lustrat amb l’exemple dels recursos destinats a TV3 i a afrontar la sequera més greu en la història a Catalunya. “Anuncien a so de bombo i platerets els 1.000 milions per a la sequera, però s’obliden de dir que són dilatats fins a 2030 i que, per exemple, a TV3 li destinaran 1.347 milions fins l’any 2027”, ha denunciat Carrizosa. “Però no ens estranya, en l’últim any de legislatura al Govern li interessa tenir ben greixada la comunicació pública. L’important no és el que passa, és com s’explica”.

 

Carrizosa ha catalogat al PSC de partit ‘gris, sense ambició, covard i que desprèn conformisme’. “Aquests pressupostos no van de millorar la vida dels catalans, va de mantenir a Sánchez en el poder i d’estar ben posicionats per a futurs pactes amb qualsevol dels dos partits separatistes”, ha manifestat.

 

En un altre ordre de coses, Ciutadans ha exigit una explicació pública a Illa sobre el seu paper en la compra de mascaretes després que es conegués la trama corrupta de Koldo, ex assessor del ministre Ábalos, com a peça principal. “Nosaltres no sortirem en tromba a insinuar que Illa ha pogut formar part de trames corruptes, però si que exigim explicacions públiques i li demanem que insti una auditoria externa en el Ministeri de Sanitat si no té res a amagar”.

 

Finalment, CS ha anunciat que en la reunió de Junta de Portaveus celebrada avui han advertit als membres de la mesa que el pagament amb diners públics als promotors de la ILP que pretén declarar la independència de Catalunya pot derivar en un delicte de malversació. En aquest mateix sentit, cal recordar que el Parlament subvencionarà amb fins a 40.000 euros la recollida de signatures per a la ILP. “Pagar amb diners públics la recollida de signatures per a una llei inconstitucional i que mai entrarà en vigor és una malversació de fons públics. Els hem demanat que s’abstinguin de pagar i que ens comuniquin tot el tràmit”, ha sentenciat.

Volver a ACTUALIDAD