Actualitat

Carrizosa (CS) sobre els pressupostos: “Són un pacte de permanència electoralista, un salvavides per a Sánchez i ERC”

by cscatalunya — 13 març 2024 @ 12:52
Comparte

Carrizosa ha fet una última oferta a Aragonès que passi per renunciar a ambaixades, propaganda, rebaixa de sous polítics, que s'estalviïn 1.500 milions en despesa supèrflua i que renunciïn al procés.

Parlament de Catalunya, dimecres 13 de març de 2024. “Són un pacte de permanència electoralista, un salvavides per a Sánchez i ERC”. Així ha qualificat el líder de Ciutadans (CS), Carlos Carrizosa, els pressupostos d’Esquerra i el PSC, amb els quals ha estat molt crític en el ple celebrat avui en el Parlament. Carrizosa ha acusat el Govern de preocupar-se únicament per ‘crear una casta’ d’impunes i intocables que puguin mantenir-se en el poder a força d’engreixar la maquinària de l’opinió pública. “Els seus pressupostos només són expansius a tapar boques amb diners, a regar amb diners i contractes per a comprar calma en any electoral”, ha afirmat Carrizosa. En aquesta mateixa línia, el líder dels taronges ha denunciat que “en la política catalana l’única cosa que els importa és poder robar gratis si ho fan en nom de la independència”.

 

Per a CS aquests pressupostos ancoren a tots els catalans en el decreixement, la paràlisi i la inacció, que “ha estat la tònica dels últims governs de la Generalitat”. “Ens condemnen a que ens governin els qui ens ha portat a la decadència, aquells que van donar un cop a la democràcia l’any 2017”, ha avisat Carrizosa.

 

Carrizosa ha denunciat la corrupció que aguaita la política catalana i ha posat com a exemple ‘la compra’ d’impunitat a canvi de vots, l’admissió a tràmit d’una ILP per a declarar la independència o l’afirmació que ho tornaran a fer. “Ja l’últim és que paguen sous i dietes per desplaçaments a un membre de la Mesa que no ve a treballar, o deixen votar al senyor Puig en contra de les tres sentències del Tribunal Constitucional que ho impedeixen”, ha afirmat Carrizosa, qui ha avisat d’accions legals en cas que avui deixin que Puig voti de manera telemàtica.

 

Pel que fa a economia, Ciutadans ha denunciat que la CUP i els Comuns són els qui en realitat manen i dicten el pas dels governs, “així ens va a Catalunya, amb aquests dos partits”, ha ironitzat Carrizosa sobre aquest tema, qui ha posat com a exemple les oportunitats perdudes per deixar passar inversions com l’Agència Europea del Medicament o la candidatura dels Jocs Olímpics d’Hivern de 2030.

 

Després de denunciar el balafiament i la fiscalitat que asfixia als catalans especialment a les classes mitjanes treballadores, Carrizosa s’ha dirigit expressament a Aragonès i li ha dit comprendre que “estiguin amargats” amb “la sagnia que els està caient”.

 

El Govern està a uns pocs vots d’aconseguir que el projecte de pressupostos s’aprovi en el Parlament, per això Carrizosa li ha realitzat ‘una oferta’ a Aragonès i Illa que passaria per renunciar a ambaixades, propaganda, rebaixa de sous polítics, que s’estalviïn 1.500 milions en despesa supèrflua i que renunciïn al procés. “Amb els nostres vots arriben”, els ha etzibat.

 

Finalment, CS ha fet un al·legat en favor de les classes mitjanes i treballadors, que “estan traient Catalunya a flotació tot i tenir aquest Govern”, i ha assegurat que “CS està i estarà en política perquè estem convençuts que hi ha una altra manera de fer política”.

Volver a ACTUALIDAD