Actualitat

Sierra al Govern: “Odien la llibertat, odien que ens puguem expressar lliurement en la llengua que vulguem”

by cscatalunya — 10 juliol 2019 @ 11:05
Comparte

La diputada afirma que "per a TV3 només són catalans els que tenen el català com a llengua habitual" mentre que per a Cs "tots som catalans independentment de la llengua que utilitzem"

Parlament de Catalunya, dimecres 10 de juliol de 2019. “Odien la llibertat, odien que ens puguem expressar lliurement en la llengua que vulguem“. Així ho ha dit la diputada de Ciutadans (Cs), Sonia Sierra, en preguntar a la Consellera de la presidència, Meritxell Budó, sobre si el Govern seguirà aplicant polítiques “de fonamentalisme cultural“.

Sierra ha lamentat que per Budó parlar en castellà sigui “trist, preocupant i segregador“, i ha apuntat que “mentre la majoria de catalans viuen amb naturalitat el seu bilingüisme, al Govern li molesta que puguem utilitzar amb llibertat dues llengües“. Ha apuntat que “no és casualitat” que en un breu espai de temps “hagi ressorgit el grup Koiné, s’hagi publicat un informe de Plataforma per la Llengua sobre l’ús del català i s’hagi emès el reportatge ‘Llenguaferits’ a TV3“, del qual Sierra ha afirmat que, “lluny d’ajudar el català, l’únic que ha aconseguit és ridiculitzar“.

La diputada ha afirmat que “per a TV3 només són catalans els que tenen el català com a llengua habitual” mentre que per a Cs “tots som catalans independentment de la llengua que utilitzem“. “Creiem que cal defensar el català, però amb el fonamentalisme del Govern s’està convertint en un problema“, ha lamentat i ha apuntat que “la seva obsessió arriba fins amb les llengües que es parlen en els patis de les escoles” perquè “són incapaços de suportar que els nens parlin en la seva llengua materna“.

Volver a ACTUALIDAD