Actualitat

Cs pregunta a Budó pel finançament i difusió de les teories conspiranoiques i sense rigor científic de l’Institut Nova Història

by cscatalunya — 19 agost 2019 @ 18:36
Comparte

La diputada Sonia Sierra considera que "TV3 hauria d'atendre a l'interès general i no a difondre suposats documentals pseudohistòrics"

Parlament de Catalunya, dilluns 19 d’agost de 2019. La diputada de Ciutadans (Cs), Sonia Sierra, ha presentat una sèrie de preguntes* dirigides a la consellera de Presidència, Meritxell Budó, perquè és “indignant que el nacionalisme català utilitzi els recursos de les administracions públiques per a finançar i difondre les teories conspiranoiques i sense gens de rigor científic de l’Institut Nova Història (INH)”. La formació taronja també ha registrat al Parlament una Proposta de Resolució* per a instar al Govern a no sufragar les activitats de l’INH ni a difondre les seves teories per la seva falta de rigor científic.

Sierra assegura que l’Institut Nova Història està format per “pseudohistoriadorsconvençuts que la Història, tal com la coneixem, està tergiversada i és fruit d’una censura que amaga que, en realitat, una gran quantitat dels seus personatges més rellevants són catalans” com Cristòfor Colom, Miguel de Cervantes o Leonardo da Vinci. En aquest sentit, recorda que Jordi Bilbeny, “la cara més visible de l’INH”, té la seva tesi doctoral paralitzada “perquè cap catedràtic avala els seus disbarats”.

La diputada taronja també considera que “TV3 hauria d’atendre a l’interès general i no a difondre suposats documentals pseudohistòrics” i ha condemnat que l’actual conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, signés textos en suport a les teories de Bilbeny que“traspuen supremacisme”.

Sierra ha recordat que els recursos del Govern són “fruit de l’esforç de tots els catalans que paguen els seus impostos” i que “haurien de destinar-se a donar suport a recerques arqueològiques i historiogràfiques serioses”.

Volver a ACTUALIDAD