Actualitat

Sierra: “L’escola concertada és part del sistema d’educació públic i no es poden canviar les regles de joc a meitat de la partida”

by cscatalunya — 27 febrer 2020 @ 15:34
Comparte

Cs presenta una moció de suport a la llibertat d'elecció educativa en tots els municipis en què té representació

Barcelona, dimarts 25 de febrer del 2020. “L’escola concertada és part del sistema d’educació públic i no es poden canviar les regles de joc a meitat de la partida”. Això és el que ha afirmat la portaveu d’Educació, Sonia Sierra, després que la Generalitat hagi donat a conèixer l’esborrany del decret d’Admissió d’alumnes i el de Concerts Educatius que modifica els criteris d’accés, sense portar associat cap increment en la aportació econòmica a aquests centres, i que ha provocat un ampli malestar i inquietud en les famílies.

Per a la diputada de la formació liberal “l’educació de la xarxa pública ha d’estar finançada i no pot recaure en la butxaca de les famílies” i per aquest motiu ha anunciat que la formació taronja presentarà una moció de suport a la llibertat d’elecció educativa en tots els municipis catalans en què té representació.

En la moció es mostra el suport als centres d’educació públics, concertats i privats. També es defensa la disponibilitat d’oferta educativa de cada municipi vetllant per la llibertat d’elecció de les famílies i per una màxima qualitat en l’educació, en particular de tots els centres sostinguts amb fons públics. La formació taronja també proposa que es defensi la suficiència de mitjans i recursos per a l’educació pública i concertada.

Finalment, Sierra ha assegurat que des del seu partit seguiran treballant per millorar la qualitat de el sistema educatiu i que estaran “vigilants” perquè no es vulnerin els drets de pares i alumnes millorant sempre l’educació pública i privada.

Volver a ACTUALIDAD