Actualitat

Carrizosa: “El Govern ha de deixar de preocupar-se per coses que no tenen a veure amb la pandèmia i posar-se a gestionar”

by cscatalunya — 24 juliol 2020 @ 10:45
Comparte

El cap de l'oposició anuncia que el partit taronja presentarà una petició de dictamen al CGE sobre la llei de contenció de rendes per ser "una llei il·legal que està abocada al fracàs"

Parlament de Catalunya, dijous 23 de juliol de 2020. “El Govern ha de deixar de preocupar-se per coses que no tenen a veure amb la pandèmia i posar-se a gestionar“. Així ho ha dit el cap de l’oposició a Catalunya i president del grup de Ciutadans (Cs) al Parlament, Carlos Carrizosa, al valorar l’actualitat política. Carrizosa ha lamentat la “incapacitat absoluta el Govern que ni està ni se l’espera per fer front als rebrots a Catalunya” i ha apuntat que “ahir va fer pena veure a Quim Torra parlant sobre un nou referèndum o blanquejant a la diputada de JxCAT, Laura Borràs, en comptes d’ocupar-se coses que tenen a veure amb la pandèmia“.

D’altra banda, el cap de l’oposició ha anunciat que el partit taronja presentarà una petició de dictamen al Consell de Garanties Estatutàries (CGE) sobre la Llei de contenció de rendes presentada pels Comuns per ser “una llei il·legal que està abocada al fracàs“. Carrizosa ha explicat que la llei “és un copia i enganxa de la llei que ja van presentar el 2019 just abans de les eleccions” i que ara la tornen a presentar “per haver un escenari preelectoral“. A més, ha explicat que es tracta d’un “engany” ja que l’anterior llei ja va ser qualificada d’inconstitucional pel CGE i ha apuntat que fer això és “enganyar als més vulnerables“.

La llei està abocada al fracàs perquè no tenim les competències“, ha matisat i ha afegit que “és escandalós perquè Podem governa a Espanya i és allà on s’haurien de prendre les mesures sobre habitatge“. Carrizosa també ha remarcat que la solució de Cs al problema dels preus de lloguer “és ampliar el sòl i habitatges públics“, mesures “que han donat resultat en altres països i no són demagògiques” a diferència de les que presenten els Comuns.

Per finalitzar, el cap de l’oposició ha apuntat que des de Cs “respectem les resolucions judicials“, sobre el pronunciament de Tribunal Suprem a la semillibertat de Carme Forcadell, i ha remarcat que “quan es parla de privilegis per als presos del ‘procés’ estem parlant d’un greuge comparatiu amb la resta de població penitenciària“. “Volem que s’apliqui el mateix tracte a tots per igual, tinguin o no amics polítics“, ha sentenciat Carrizosa.

Volver a ACTUALIDAD