Actualitat

Carrizosa sobre la possible inhabilitació de Torra: “O President o eleccions, Torrent té la clau del desbloqueig de la política catalana”

by cscatalunya — 20 setembre 2020 @ 17:49
Comparte

El líder de Cs a Catalunya reclama a la Generalitat que implanti la instrucció de la Fiscalia General de l'Estat que dóna cobertura legal perquè els cossos policials desallotgin de manera ràpida vivendes okupades

Barcelona, ​​diumenge 20 de setembre del 2020. “O President o eleccions, Torrent té la clau del desbloqueig de la política catalana”. Això és el que ha dit el líder de Ciutadans (Cs) a Catalunya i cap de l’oposició, Carlos Carrizosa, davant la possible inhabilitació per desobediència de Quim Torra. Carrizosa ha insistit que el seu partit farà tot el possible perquè es compleixin les lleis i que no permetran “un pacte de bloqueig entre els partits independentistes” perquè això suposaria “burlar la llei i treure la paraula als ciutadans que són els que han de decidir quin rumb ha de prendre Catalunya”. “Si es posen d’acord en bloquejar, burlen els drets dels ciutadans per votar”, ha insistit el dirigent de Cs.

Carrizosa ha fet aquestes declaracions després de reunir-se amb veïns de Trinitat Vella (Barcelona), per conèixer els problemes d’okupació en aquest barri. El líder de la formació liberal a Catalunya ha recordat que l’okupació s’ha incrementat a Barcelona i altres ciutats i ha reclamat a Govern de la Generalitat que actuï i implanti la instrucció de la Fiscalia General de l’Estat que dóna cobertura legal perquè els cossos policials desallotgin de manera ràpida vivendes okupades. Així mateix, ha demanat a l’alcaldessa de Barcelona, ​​Ada Colau, que “l’ajuntament posi al servei dels veïns afectats un advocat i un procurador perquè puguin iniciar les actuacions judicials per poder recuperar els seus habitatges”.

Finalment pel que fa a les negociacions dels Pressupostos Generals de l’Estat (PGE), Carrizosa, ha assegurat que el seu partit està decidit a que hi hagi uns pressupostos “el menys podemites possible i que no estiguin condicionats per Rufián ni Otegi”. I ha advertit que tot i que el seu partit negociarà fins a l’últim minut , si els PGE inclouen concessions als independentistes “el govern haurà de triar entre ERC i Bildu, o Ciutadans”.

Volver a ACTUALIDAD