Actualitat

Alonso: “No val a dir que som terra d’acollida si els responsables de les administracions només fan servir aquest problema humanitari per postureig”

by cscatalunya — 16 desembre 2020 @ 18:59
Comparte

En la sessió de control el diputat de Cs acusa al Govern de “fer de l’opacitat la seva marca distintiva” per no facilitar la informació requerida en relació a la Divisió d’Afers Interns dels Mossos.

Parlament de Catalunya, dimecres 16 de desembre del 2020. “No val a dir que som terra d’acollida si els responsables de les administracions només fan servir aquest problema humanitari per postureig”.  Això és el que ha dit el diputat de Ciutadans, Matías Alonso,  al conseller d’Interior , Miquel Sàmper, en la sessió de control al Govern, en relació a l’incendi que hi va haver la setmana passada en una nau de Badalona on malvivien immigrants i que va deixar quatre víctimes mortals. Per Alonso, aquesta tragèdia és un indicador de la realitat de les polítiques d’acollida: “política de photocall, basada en fer veure que es fa i en no fer res”, ha lamentat.

El diputat de la formació liberal ha criticat “les polítiques populistes de curta volada” que es fan des dels governs locals, autonòmics i central que “enlloc de pal·liar aquestes situacions, cronifiquen els problemes”. I els ha acusat de “desentendre’s de les polítiques socials que només es queden en grans declaracions i en legitimar la precarietat”. És per això que els ha instat a “deixar les grans declaracions, posar fil a l’agulla per resoldre aquesta problemàtica” i, en el cas de no fer-ho, “plegar”.

Per altra banda el diputat de Cs  ha acusat al Govern de “fer de l’opacitat la seva marca distintiva” després d’haver-li preguntat reiteradament sobre les anomalies detectades a la Divisió d’Afers Interns dels Mossos d’Esquadra. En aquest sentit Matías Alonso ha assegurat que per algunes de les actuacions de la DAI  “es pot arribar a pensar que en la seva actuació hi pot haver motius de persecució política”, i ha citat els expedients disciplinaris a alguns agents dels Mossos que han estat anul·lats o les anomalies processals en el funcionament de la Divisió d’Afers Interns.

Finalment Alonso li ha preguntat al conseller d’Interior si “els agents de Mossos d’Esquadra mereixen sentir-se desemparats per la manca de garanties en els expedients disciplinaris de la DAI” i per això li ha demanat “si té pensar reorganitzar aquest Departament”.

Volver a ACTUALIDAD