Actualitat

Carrizosa: “La sentència del TSJC sobre que l’espanyol sigui llengua vehicular a Catalunya demostra que el que sempre ha demanat Cs és just i legal”

by cscatalunya — 17 desembre 2020 @ 16:46
Comparte

El cap de l'oposició, després de reunir-se amb Albert Boadella, lamenta el "clima ideològic de fustigació a l'discrepant a Catalunya" i critica que ni el Govern ni l'alcaldessa de Barcelona condemnin les agressions a treballadors que parlen de cara a el públic en espanyol

Parlament de Catalunya, dijous 17 de desembre de 2020. “La sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) sobre que l’espanyol sigui llengua vehicular a Catalunya demostra que el que sempre ha demanat Cs és just i legal“. Així ho ha dit el cap de l’oposició a Catalunya i president del grup de Ciutadans (Cs) al Parlament, Carlos Carrizosa, a l’atendre els mitjans de comunicació al costat del dramaturg i fundador de Cs, Albert Boadella, després de reunir-se amb el grup taronja al Parlament.

Carrizosa ha explicat que la sentència del TSJC “obliga a la Generalitat a donar el 25% de les classes en castellà” i que “ara no s’arriba ni de lluny a l’ensenyament vehicular en castellà“. Ha assenyalat que “mentre les anteriors sentències es referien a famílies en concret, aquesta té àmbit general i afecta totes les escoles“.

El cap de l’oposició ha recordat que la vehicularitat del castellà a Catalunya “és una petició política que Cs ha fet des de sempre” i “demostra que el demanàvem era just i legal“, i ha lamentat que “el govern d’Espanya hagi desistit de les seves funcions de protegir la llibertat de tots com si està fent el TSJC“. Alhora, ha remarcat que la sentència demostra que “la Llei Celaá s’ha fet en contra dels criteris del Tribunal Constitucional” perquè “la llei exclou la necessitat que l’espanyol sigui vehicular a tot el territori“.

D’altra banda, Carrizosa també ha lamentat el “clima ideològic de fustigació al discrepant a Catalunya” i ha criticat que ni el Govern de la Generalitat ni l’alcaldessa de Barcelona, ​​Ada Colau, hagin condemnat les recents agressions a treballadors que parlen de cara al públic en espanyol a Catalunya. “Veiem assetjaments a persones i linxaments en xarxes socials a persones que trien el castellà per a expressar-se“, ha apuntat i ha assenyalat que no es produeixen “pel fanatisme d’algunes persones sinó pel clima ideològic afavorit pel Govern“.

En la mateixa línia, Albert Boadella ha apuntat que la formació taronja és “imprescindible” davant els deliris dels governs nacionalistes i ha recordat que abans hi havia una Catalunya “on imperava la pluralitat i el sentit comú“. “Ara la pluralitat ha desaparegut perquè nacionalisme i democràcia són dues paraules que tenen problemes de convivència“, ha sentenciat.

Volver a ACTUALIDAD