Actualitat

Martín Blanco: “Núria Marín ha de dimitir immediatament com a alcaldessa i del seu càrrec a la Diputació de Barcelona”

by cscatalunya — 20 gener 2021 @ 14:24
Comparte

El portaveu adjunt de Cs en el Congrés i impulsor de la llei contra la corrupció, Edmundo Bal, assegura que la seva formació "no admet a persones que es trobin en supòsits de corrupció"

L’Hospitalet de Llobregat, dimecres 20 de gener de 2021. “Núria Marín ha de dimitir immediatament com a alcaldessa i del seu càrrec a la Diputació de Barcelona”. Així ho ha demanat el diputat de Cs al Parlament, Nacho Martín Blanco, després de conèixer-se la imputació de l’alcaldessa de L’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín,“per malversació de fons públics i per l’obligació de perseguir un delicte” pel cas de desviament de fons públics en el Consell Esportiu de L’Hospitalet. “La seva situació és insostenible” ha dit.

Martín Blanco ha recordat que Marín és també la presidenta dels socialistes catalans i que, per tant, “quan el PSC no pren mesures, està encobrint a la seva presidenta i taca el nom del partit” però també “el de les institucions”. El diputat taronja ha explicat que el PSC sempre ha evitat donar suport a les iniciatives que Cs ha presentat per lluitar contra la corrupció com la d’“exigir als càrrecs polítics que deixin el seu càrrec quan són imputats per delictes de corrupció”.

Per la seva banda, el portaveu adjunt de Cs al Congrés i impulsor de la llei contra la corrupció, Edmundo Bal, ha assegurat que la seva formació “no admet a persones que es trobin en supòsits de corrupció” i ha criticat a “PSOE, Podemos i PP” perquè“utilitzen la corrupció com a arma llancívola des d’un punt vista polític” quan “no els interessa la veritat, només combatre a l’adversari”. Ha manifestat que el seu partit és l’únic que ha votat a favor de totes les comissions de investigació impulsades des del Congrés i ha recordat que la llei de Cs contempla aspectes com “la protecció d’alertadors i denunciants, l’enriquiment personal, la responsabilitat civil dels partits o la prohibició d’indults en casos de corrupció”.

Sobre el Consell Interterritorial de Salut que ha de debatre sobre el toc de queda, Bal ha demanat “acord i consens” i “que no s’utilitzi la pandèmia com a arma política” o “de desgast de l’adversari per pujar en les enquestes”. El portaveu taronja ha defensat, de nou, la proposta de “confinament intel·ligent” perquè “si hi ha mesures restrictives, s’han d’acompanyar amb ajudes”. “Cal lluitar contra el virus i protegir els empresaris i als autònoms” ha assegurat.

Volver a ACTUALIDAD