Actualitat

Carrizosa: “En aquestes eleccions res evitarà que Ciutadans vagi a per totes per evitar un govern separatista que segueixi dividint els catalans i erosionant la democràcia”

by cscatalunya — 22 gener 2021 @ 12:04
Comparte

El candidat de Cs exigeix ​​a la Generalitat i als el Govern d'Espanya que col·laborin perquè les eleccions es puguin celebrar amb garanties sanitàries per assegurar la tranquil·litat dels ciutadans

Barcelona, ​​divendres 22 de gener del 2021. “En aquestes eleccions res va evitar que Ciutadans vagi a per totes per evitar un govern separatista que segueixi dividint els catalans i erosionant la democràcia”. Així ho ha dit el candidat de Cs a la presidència de la Generalitat, Carlos Carrizosa davant la decisió del TSJC de mantenir provisionalment les eleccions 14F. .El líder de la formació taronja ha assegurat que a falta de 23 dies per als comicis Ciutadans “farà el que diuen els tribunals” i que està disposat a “disputar la victòria per aconseguir un govern constitucionalista que doni per acabat el ‘procés’ i iniciï la reconstrucció de Catalunya “.

Davant d’aquesta situació Carrizosa ha reclamat al Govern de la Generalitat i al Govern d’Espanya que “col·laborin” perquè es puguin celebrar amb “garanties sanitàries” de manera que “els catalans puguin anar a votar amb la major tranquil·litat i confiança possible”.

El líder de la formació liberal a Catalunya ha qualificat la situació electoral de “confusa” i ho ha atribuït  “als càlculs electorals dels socialistes”. “El ministre de Sanitat, ni tan sols s’ha pronunciat sobre la viabilitat sanitària d’aquestes eleccions”, ha lamentat. I ha afegit que això es deu a la doble condició de Salvador Illa, com a ministre i candidat de PSC. “Hi ha hagut conflicte d’interessos”, ha lamentat.

A més, el cap de llista de Ciutadans per Barcelona ha criticat també a la Generalitat, primer per redactar un decret que ha qualificat de “nyap” i després per negar-se a redactar-ne un de nou que compleixi amb els estàndards de qualitat exigibles. “Com que Aragonès ha dit que es nega a fer un nou decret, anirem a les eleccions en compliment de les decisions judicials”, ha afirmat. Davant d’aquesta situació Carrizosa ha advertit a el vicepresident de la Generalitat que “no intenti crear-ne un nou conflicte deslegitimant les eleccions per una possible elevada abstenció”. I li ha recordat que “si no volen un decret en condicions, tenen l’obligació de garantir que les eleccions se celebraran en les millors condicions possibles”.

Volver a ACTUALIDAD