Actualitat

Martín Blanco: “El govern més moderat i assenyat possible per després de les eleccions és un liderat per Cs amb el suport de PSC”

by cscatalunya — 26 gener 2021 @ 13:33
Comparte

La numero 2 per Barcelona, ​​Anna Grau, demana que els restauradors i hostalers no hagin de triar entre "complir les restriccions o arruïnar-se" i demana ajuts per cobrir les pèrdues i pagar els lloguers dels negocis afectats

Castelldefels, dimarts 26 de gener de 2021. “El govern més moderat i assenyat possible per després de les eleccions és un liderat per Cs amb el suport del PSC“. Així ho ha dit el secretari de comunicació i diputat de Ciutadans (Cs), Nacho Martin Blanco, a l’atendre els mitjans de comunicació al costat de la número 2 per Barcelona, ​​Anna Grau, després de reunir-se amb hostalers i restauradors de Castelldefels. Martín Blanco ha assenyalat que “molts catalans veuen amb preocupació que el ‘procés’ pugui continuar després de les eleccions” per un pacte entre ERC i Junts, però també “per la possibilitat d’un pacte de PSC amb Podem i ERC“. Per això, ha remarcat que consideren “que el millor que li pot passar a Catalunya és un govern liderat per Cs amb el suport de PSC” per no deixar als socialistes triar entre un ‘tripartit’ o JxCAT.

El diputat taronja ha explicat que “la majoria dels votants constitucionalistes, i fins i tot els socialistes, comparteixen la voluntat de tenir un govern lleial amb la resta d’Espanya i de passar pàgina del ‘procés’” i ha apuntat la importància de “concentrar el vot constitucionalista a Cs per evitar que el PSC elegeixi ERC” com a soci. Sobre les declaracions del candidat socialista i encara ministre de sanitat, Salvador Illa, sobre que el govern amb Podem funciona bé, Martín Blanco ha assenyalat que “és preocupant que afirmi que aquest pacte al govern funciona quan és un executiu que no atén les demandes dels ciutadans i que castiga els sectors importants de l’economia“.

D’altra banda, la número 2 per Barcelona, ​​Anna Grau, ha demanat que els restauradors i hostalers no hagin de triar entre “complir les restriccions i arruïnar-se” per les mesures de la Generalitat per frenar el covid i ha demanat ajudes directes, com les que ha proposat Cs en la negociació dels pressupostos generals de l’Estat, per cobrir fins a un 75% les pèrdues en la facturació i de fins a 4.000 € per pagar els lloguers dels negocis afectats. “El sector ha fet front a una situació molt dura amb ajudes insuficients i fins i tot se’ls ha tret la importància que tenen com a sector per a l’economia catalana“, ha sentenciat.

Volver a ACTUALIDAD