Actualitat

Carrizosa: “Només hi ha una manera de frustrar els plans de tripartit de Sánchez i Illa, i és que els catalans omplin les urnes de vots taronges”

by cscatalunya — 1 febrer 2021 @ 19:04
Comparte

El candidat de Cs presenta les propostes taronges en cultura, com "un abonament cultural de 300 € per als joves o augmentar el pressupost de Departament fins al 2% de l'PIB" de l'0,7 actual

Barcelona, ​​dilluns 1 de febrer de 2021. “Només hi ha una manera de frustrar els plans de tripartit de Sánchez i Illa, i és que els catalans omplin les urnes de vots taronges“. Així ho ha dit el cap de l’oposició i candidat de Ciutadans (Cs) a la presidència de la Generalitat, Carlos Carrizosa, en un acte sobre les propostes taronges en matèria de cultura* al costat de la consellera de cultura de la Comunitat de Madrid, Marta Rivera, i la candidata número 2 per Barcelona, ​​Anna Grau. Carrizosa ha apuntat que “cal tenir els vots suficients perquè el PSC no pugui triar un nou tripartit” perquè “Catalunya té dos vies, o la dels governs separatistes o tripartits o bé un govern constitucionalista“.

Carrizosa ha remarcat que malgrat que el candidat socialista, Salvador Illa, “ho intenta negar o eludir, és evident que el tripartit està preparat des que es van negociar els pressupostos generals de l’Estat“, on el PSOE “va preferir optar per Bildu i ERC” en comptes de partits constitucionalistes. En matèria de cultura, el candidat taronja ha explicat que les propostes de Cs si arriba a governar són, entre d’altres coses, “un bo cultural de 300 € per als joves perquè el gastin en exposicions, museus o obres de teatre” i també “augmentar el pressupost de Departament de Cultura fins al 2% del PIB” de l’0,7% actual.

D’altra banda, la candidata número 2 de Cs per Barcelona, ​​Anna Grau, ha lamentat que “les últimes conselleres de cultura a Catalunya han anat en contra de la cultura catalana” en excloure aquella cultura que no era exclusivament en català, i ha assenyalat que “a Cs volem impulsar totes les formes de cultura sense excloure ningú perquè no sobra ningú“. També ha proposat que Sant Jordi sigui l’autèntica Diada de Catalunya, en comptes de l’11 de setembre actual. Finalment, la consellera de cultura de la Comunitat de Madrid, Marta Rivera, ha lamentat que s’hagi exclòs a “autors universals catalans” de ser premiats per no escriure en català. “Cal garantir la visibilitat dels escriptors catalans, tant els que escriuen en català com els que no“, ha sentenciat.

Volver a ACTUALIDAD