Actualitat

Nacho Martín Blanco: “És perniciós per a Catalunya que la CUP formi part del Govern”

by cscatalunya — 22 març 2021 @ 11:29
Comparte

El diputat de Cs assegura que la moció de censura a Castella i Lleó no tirarà endavant i critica “la irresponsabilitat del PSOE per fiar la seva sort al fet que hi hagi algun cas de transfuguisme”

Barcelona, diumenge 21 de març del 2021. “És perniciós per a Catalunya que la CUP formi part del Govern”. Així ho ha dit el diputat de Ciutadans (Cs) en el Parlament de Catalunya, Nacho Martín Blanco, davant la possibilitat que la CUP “sigui determinant” en l’executiu català, la qual cosa considera “preocupant”. A més, ha criticat que la presidenta de la cambra, Laura Borràs, estigui usant la institució “en benefici propi valorant la possibilitat de retardar la investidura prevista per al 26 de març com a màxim” perquè “tenen dificultats per posar-se d’acord els socis del Govern”, referint-se a JxCAT, ERC i la CUP.

Martín Blanco també ha criticat que Borràs vulgui “reformar el reglament” del Parlament per evitar una possible inhabilitació per corrupció. “Ens sembla inadmissible”, ha manifestat el diputat de Cs, per això la formació taronja ha registrat la seva primera iniciativa de la legislatura en aquest sentit per “evitar que es pugui reformar el reglament d’una forma contrària a qualsevol criteri que tingui a veure amb un estat de dret i democràtic”.

Aquesta setmana Cs també ha presentat davant la Fiscalia de Lleida una denúncia per presumptes casos de corrupció en la contractació pública que afecten la Diputació de Lleida. “La lluita contra aquesta xacra i la transparència en les institucions són fonamentals en el projecte de Ciutadans”, ha sentenciat.

D’altra banda i en clau nacional, Nacho Martín Blanco s’ha referit a la moció de censura “irresponsable i oportunista” impulsada pel PSOE i que es debatrà demà a Castella i Lleó. Ha assegurat que l’afronten amb “la tranquil·litat” que no tirarà endavant i ha criticat que el PSOE torni a fiar la seva sort al fet que hi hagi algun cas de transfuguisme. “El fet que hi hagi partits que confiïn la seva sort al transfuguisme ens sembla una mala manera d’afrontar la política”, ha conclòs.

Volver a ACTUALIDAD