Actualitat

Carrizosa a Vilagrà: “No sé si se n’adona del jardí en el qual s’ha ficat amb el pacte amb la CUP i Junts; Vostè serà una de les majors responsables si es cometen il·legalitats”

by cscatalunya — 28 juny 2021 @ 12:29
Comparte

El líder de Cs adverteix que els polítics separatistes han “enganyat a Sánchez” que els ha donat l'indult, com ja van fer amb Rajoy i Santamaría

Parlament de Catalunya, dilluns 28 de juny de 2021. “No sé si se n’adona del jardí en el qual s’ha ficat amb el pacte amb la CUP i Junts; Vostè serà una de les majors responsables si es cometen il·legalitats”. Així s’ha dirigit el president del grup parlamentari de Ciutadans (Cs), Carlos Carrizosa, a la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, que ha comparegut en la primera sessió de la comissió d’Acció Institucional (CAI) en el Parlament.

El portaveu de Cs li ha recordat que la funció del seu departament és assessorar jurídicament el Govern i que, en cas de cometre il·legalitats, ella seria de les principals responsables. En aquest sentit, li ha recriminat que la consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis, ja hagi contravingut la resolució del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) relativa a les proves de la selectivitat en castellà. Per això, li ha preguntat: “Vostè optarà pels camins il·legals o respectarà les lleis?”.

Carrizosa ha vaticinat una legislatura “amb problemes” per un govern “avalat per la CUP i per Junts” i que té “la determinació de no fer cas al nostre estat de dret i de trencar les costures del paraigua jurídic polític que ens uneix a tots els catalans amb la resta d’espanyols”.

Per acabar, ha criticat que Vilagrà s’hagi referit als indults com “una bona notícia, però hagi dit que “no pararan fins a aconseguir l’amnistia i l’autodeterminació”. Considera que els polítics separatistes estan “enganyant” el president del Govern d’Espanya, Pedro Sánchez, igual que ho van fer en el seu moment amb Mariano Rajoy i amb Soraya Saenz de Santamaría.

Volver a ACTUALIDAD