Actualitat

Joan Garcia al conseller d’Empresa: “El Govern ha de donar confiança si volem tenir inversions, mantenir el nostre teixit empresarial i evitar situacions preocupants”

by cscatalunya — 28 juny 2021 @ 16:47
Comparte

El diputat de Cs critica que s'hagi menyspreat la comissió d'Empresa per assistir a l'acte d'homenatge als polítics separatistes que van donar un cop a la democràcia

Parlament de Catalunya, dilluns 28 de juny del 2021. “El Govern ha de donar confiança si volem tenir inversions, mantenir el nostre teixit empresarial i evitar situacions preocupants”. Aixi s’ha dirigit el diputat de Ciutadans (Cs), Joan Garcia, al nou conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, després de compareixer a la comissió. Garcia considera que s’ha de plantejar un “sistema productiu basat en el coneixement i també en la innovació”. Però per fer-ho, és necessari trobar la manera de “fer arribat aquesta innovació directament a les empreses i sobretot a les pimes i a les petites empreses o, fins i tot, als autònoms”.

En aquest sentit, segons un informe de la Comissió Europea, ‘Regional Innovation Scoreboard’, només s’han utilitzat 50 milions d’euros pel que fa a la recerca i el desenvolupament empresarial i la innovació a Catalunya. “D’aquesta forma és molt difícil que tinguem una situació correcta de desenvolupament d’aquest nou espai empresarial”, ha afegit.

També ha alertat de la reducció de la nostra activitat empresarial i la fugida d’empreses. “En el 2016, Catalunya suposava un 21,4% de la constitució d’empreses a tota Espanya; El 2020 va baixar al 18,75% i això no és fruit de la pandèmia”, ha explicat, i ha lamentat que Catalunya estigui “perdent força” i ja “no sigui el motor d’Espanya pel que fa a la constitució d’empreses, que se suma a la pèrdua de seus” que marxen a altres llocs d’Espanya.

Per acabar, el diputat de Ciutadans ha lamentat que tant el Conseller com els partits separatistes hagin “menyspreat” la comissió per assistir a l’acte d’homenatge als polítics que van donar un cop a la democràcia. “Poca confiança podem tenir en un govern que interromp la comissió i la compareixença del seu conseller per anar a un show mediàtic”, ha conclòs.

Volver a ACTUALIDAD