Actualitat

Carrizosa a Aragonès: “Els JJOO d’hivern del 2030 no són un projecte del nacionalisme català són un projecte de país”

by cscatalunya — 26 gener 2022 @ 10:31
Comparte

El president de Cs a Catalunya li exigeix al president de la Generalitat que “reconsideri la seva posició i recondueixi les relacions amb els nostres compatriotes aragonesos”

Parlament de Catalunya, dimecres 26 de gener de 2022. “Els Jocs Olímpics (JJOO) d’hivern de 2030 no són un projecte del nacionalisme català són un projecte de país”, com “els JJOO del 92 ho van ser fa 30 anys”. Així li ho ha dit el president de Ciutadans (Cs) al Parlament de Catalunya, Carlos Carrizosa, al president de la Generalitat, Pere Aragonès, en la sessió de control al Govern. Carrizosa li ha retret que es resisteixi a presentar “una candidatura en igualtat i conjuntament amb Aragó” contra el criteri del Comité Olímpico Español (COE), del govern d’Aragó i del govern d’Espanya. “Llancen un missatge de supèrbia del nacionalisme i de menyspreu a la resta de les comunitats autònomes” ha manifestat. El president taronja ha assegurat que “Aragó és el principal soci comercial de les empreses catalanes”, que “a Catalunya viuen 100mil aragonesos” i que “tenim llaços històrics, culturals, sentimentals i econòmics” amb aquesta comunitat autònoma.

El president de Cs a Catalunya li ha exigit al president de la Generalitat que “reconsideri la seva posició i recondueixi les relacions amb els nostres compatriotes aragonesos” per a uns JJOO importants per a Catalunya. Carrizosa li ha recordat a Aragonès que la principal responsabilitat del president català és “treballar pel progrés econòmic i social de Catalunya” i no “la seva obsessió identitària que perjudica Catalunya, ens aïlla, ens dona mala imatge i ens condueix a la decadència” ha sentenciat.

 

Volver a ACTUALIDAD