Actualitat

Carrizosa sobre els JJOO d’Hivern: “Aragó, el COE, i el Govern estan disposats a impulsar una candidatura conjunta i Aragonès és l’únic que no vol”

by cscatalunya — 28 gener 2022 @ 14:47
Comparte

El vicesecretari de Cs, Daniel Pérez, defensa que “Aragó i Catalunya no es doblegaran davant el boicot als Jocs Olímpics que intenten els nacionalistes”

Barcelona, divendres 28 de gener de 2022. El president de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, ha lamentat que el “menyspreu i la prepotència” del president de la Generalitat ha provocat que es cancel·li la cita amb Javier Lambán que hauria d’haver-se celebrat avui. “El menyspreu a Aragó ha provocat això, perquè Aragó, el COE, i el Govern estan disposats a impulsar una candidatura conjunta i Aragonés és l’únic que no vol”, ha subratllat Carrizosa, qui ha indicat que Cs va presentar recentment una pregunta parlamentària instant el Govern a impulsar la candidatura “en igualtat de condicions amb Aragó”.

En aquest sentit, ha comentat que ERC, la CUP o els comuns “són contraris a aquest gran projecte que portaria infraestructures i col·locaria el nostre nom en els titulars de tot el món”. “Les teories del decreixement econòmic d’aquests partits estan abocant a Catalunya a la decadència, perquè ja hem perdut grans projectes com l’ampliació de l’Aeroport del Prat o el Hard Rock de Tarragona”, ha afegit.

Així mateix, el parlamentari liberal ha assegurat que el menyspreu de la Generalitat cap als aragonesos “dona mala imatge als catalans”. “Tenim multitud de llaços històrics i econòmics amb Aragó, les nostres empreses són sòcies i 100.000 aragonesos viuen aquí, per la qual cosa aquesta actitud ens perjudica a tots”, ha comentat.

Carrizosa també ha avançat que Ciutadans organitzarà una carpa a Vic aquest diumenge, després que el jutjat hagi donat la raó als liberals davant la prohibició de l’Ajuntament de la localitat catalana d’organitzar un acte allí. “Ens interessarem pels problemes dels veïns i a parlar del nostre projecte liberal per recordar que Catalunya està millor en el sí d’una Espanya forta dins d’una Europa unida”, ha conclòs.

Per la seva bana, el vicesecretari general de Ciutadans, Daniel Pérez Calvo, ha assegurat que Catalunya i Aragó “no es doblegaran davant el boicot als Jocs Olímpics que intenten els nacionalistes”; al mateix temps que ha asseverat que totes dues comunitats “no estan disposades a renunciar al gran llegat que deixarien uns Jocs al Pirineu per l’actitud absurda de formacions polítiques com a ERC, CUP o Catalunya en Comú”.

“Aragó seguirà en aquest projecte, i continuarà donant la mà als catalans, perquè a ells ens dirigim, no a un Govern que no vol els Jocs perquè no vol estar en cap lloc en el que pugui haver-hi banderes d’Espanya o presència de la Casa Reial”, ha indicat Pérez Calvo durant la seva visita a Barcelona.

“Estem davant de l’Arxiu de la Corona d’Aragó, un símbol de tot el que uneix a Catalunya i Aragó; un lloc per a fer una crida a la sensatesa i la reflexió”, ha asseverat Pérez Calvo, qui ha recordat que avui haurien d’estar reunits Javier Lambán i Pere Aragonés per a parlar d’una candidatura única, però l’actitud “absurda” dels nacionalistes ho ha impedit. “Avui hauríem d’estar parlant d’un projecte de país obert al món, perquè no hem de renunciar al gran llegat que deixarien uns Jocs Olímpics al Pirineu per culpa dels quals intenten boicotejar el futur de molts per l’interès d’uns pocs”, ha afegit.

Finalment, ha remarcat que Aragó continuarà en la carrera per organitzar els Jocs Olímpics d’Hivern, encara que calgui buscar nous socis com la Vall d’Aran, que ja ha mostrat la seva predisposició a això. “Aragó pot aportar estabilitat i cohesió social entre la seva població, una cosa molt important per a una candidatura”, ha indicat el vicesecretari de Cs, qui ha insistit que Aragó “no es rendirà davant els intents de boicot dels nacionalistes”.

 

Volver a ACTUALIDAD