Actualitat

Carrizosa denuncia “l’exclusió de la llibertat d’expressió i del dret fonamental de la participació política” per part de les institucions catalanes

by cscatalunya — 8 febrer 2022 @ 17:51
Comparte

El líder de Cs a Catalunya ha manifestat que “la Generalitat no és separatista” i que la falta de neutralitat institucional afecta a diversos edificis públics de la Generalitat

Parlament de Catalunya, dimarts 8 de febrer de 2022. El president del grup parlamentari de Ciutadans (Cs), Carlos Carrrizosa, ha denunciat “l’exclusió de la llibertat d’expressió i del dret fonamental de la participació política” per part de les institucions catalanes en la seva defensa de la interpel·lació al Govern sobre la neutralitat de les institucions públiques i ha posat l’exemple de l’ajuntament de Vic que va denegar el permís per a instal·lar una carpa de Cs en el municipi. Carrizosa ha qüestionat les al·legacions de l’alcaldessa de Vic, Anna Erra, atribuint “tensió i altercats per part de qui exposa pacíficament les seves idees” i no per part “dels qui rebenten carpes i llancen pamflets”. “No estem en la seva republiqueta de Puigdemont, estem emparats per la Constitució” li ha dit i li ha recriminat que “vostès distingeixen entre bèsties tarades i catalans de soca-rel” perquè “no creuen en la llibertat ideològica ni en el pluralisme polític”.

El líder de Cs a Catalunya ha manifestat que “la Generalitat no és separatista” i que la falta de neutralitat institucional afecta a diversos edificis públics de la Generalitat que s’utilitzen “com un aparador partidista” i ha mostrat fotografies de les conselleries d’Interior, de Territori, d’Empresa i Treball i d’Afers Socials i Famílies on s’exhibeixen pancartes a favor de la ‘llibertat dels presos polítics’. Carrizosa ha enlletgit que no onegi la bandera espanyola en organismes públics perquè “és un menyspreu a una altra part de la població”; “són catalans que també se senten espanyols i tenen dret a veure onejar la seva bandera”.

Finalment, el president del grup de Cs s’ha referit a la presidenta del Parlament, Laura Borràs, qui quan era presidenta de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) “donava contractes a qui volia” mentre que ara “dona i treu la paraula com li dona la gana i ha estat mentint a diputats i als seus correligionaris”. Carrizosa li ha demanat que dimiteixi i ha conclòs que “el separatisme és un perill per a les institucions d’autogovern”.

Volver a ACTUALIDAD