Actualitat

Alonso defensa la reforma dels Mossos d’Esquadra “per a una homologació plena amb la resta de forces i cossos de seguretat”

by cscatalunya — 9 febrer 2022 @ 17:07
Comparte

El diputat de Cs demana al conseller d'Interior que “acabi amb els talls arbitraris de l'avinguda Meridiana” per part d’“un grup d’hiperventilats”

Parlament de Catalunya, dimecres 9 de febrer de 2022. El diputat de Ciutadans (Cs), Matías Alonso, ha defensat una reforma del cos dels Mossos d’Esquadra “per a una homologació plena amb la resta de forces i cossos de seguretat”. En la seva defensa de la moció subsegüent a la interpel·lació al Govern sobre l’exercici de la competència de la seguretat pública, Alonso ha criticat que el Govern acusi als partits de l’oposició d’“utilitzar el cos políticament” i de posar-lo en l’ull de l’huracà quan “l’ull de l’huracà té amo: es diu Departament d’Interior de la Generalitat” ha dit. El diputat taronja també ha criticat la “falta de neutralitat i l’abús institucional que reflecteix la simbologia separatista” que s’exhibeix a la conselleria d’Interior “sense pudor”.

El diputat de Cs ha demanat al conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, que “acabi amb els talls arbitraris de l’avinguda Meridiana” per part d’“un grup d’hiperventilats que no tenen un altre aval que ser de la corda del Govern”. La moció de la formació liberal també contempla “elaborar un projecte de Llei de Carrera Policial”, “actualitzar els programes formatius de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya”, “revisar els procediments de promoció interna”, així com “blindar la independència i l’autonomia funcional de les unitats que exerceixin funcions de policia judicial” i “examinar a fons la Divisió d’Assumptes Interns”, entre d’altres propostes destacades.

Volver a ACTUALIDAD