Actualitat

Martín Blanco: “S’ha de dotar de mitjans perquè l’escola inclusiva sigui factible i l’escola d’educació especial també”

by cscatalunya — 14 febrer 2022 @ 17:47
Comparte

El portaveu de Ciutadans al Parlament remarca la importància d’aquesta mena d’escoles en el sistema educatiu i el menysteniment que sovint pateixen

Parlament de Catalunya, dilluns 14 de febrer de 2022.- “El que s’ha de fer és dotar de mitjans perquè l’escola inclusiva sigui factible i l’escola d’educació especial també”. D’aquesta manera s’ha pronunciat el portaveu de Ciutadans (Cs) al Parlament de Catalunya, Nacho Martín Blanco, durant la presentació de l’informe del Síndic de Greuges ‘L’Educació inclusiva a Catalunya’ realitzat aquesta tarda en comissió parlamentària, i on el parlamentari liberal ha volgut incidir en el fet que les escoles d’educació especial “son un pilar fonamental del nostre sistema educatiu que sovint pateixen un menysteniment de la seva importància per part dels poders públics”.

Martín Blanco ha recordat que actualment hi ha una gran diversitat d’alumnes que son usuaris d’aquestes escoles “i el fet que en aquest informe es parli que s’ha de tendir cap a la seva progressiva desaparició em preocupa”. De fet, el diputat taronja ha indicat que l’eliminació d’aquesta mena de centres seria contraproduent pels alumnes i les famílies dels alumnes que reclamen el seu dret a ser educats en aquestes escoles. “No fem una esmena als plantejaments del síndic en el seu informe però creiem que no té en compte les coses que afecten aquesta mena d’escoles i per això les defensem, perquè estan patint una visió massa bonista de la realitat que no ajuda els nens”, ha remarcat.

Volver a ACTUALIDAD