Actualitat

Alonso, sobre el cas Bombers: “La disbauxa total s’ha allargat massa temps i ens recorda el modus operandi de la Convergència de tota la vida”

by cscatalunya — 16 febrer 2022 @ 17:06
Comparte

El diputat de Cs critica el “caos administratiu i de gestió” en la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments

Parlament de Catalunya, dimecres 16 de febrer de 2022. “La disbauxa total s’ha allargat massa temps i ens recorda el modus operandi de la Convergència de tota la vida”. Així li ho ha dit el diputat de Ciutadans (Cs), Matías Alonso, al secretari general del Departament d’Interior, Oriol Amorós, després de la seva compareixença per donar explicacions sobre les presumptes irregularitats en la contractació del manteniment dels vehicles del cos de Bombers de la Generalitat. Alonso ha assegurat que “hi ha grans professionals en el cos de bombers, però potser hem d’analitzar si hi ha algun poca vergonya”

El diputat de Cs ha criticat el “caos administratiu i de gestió” en la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments per un sistema de contractació “sense cap mena de control” i amb “factures irregulars”. Ha qüestionat el sistema de “monopoli” que feia que l’empresa Iturri, investigada per altres pagaments, tingués “la garantia que la bola seguiria rodant i any rere any repetiria el manteniment”. Alonso ha exigit saber quants diners s’han desviat i a qui han anat a parar. “Massa temps de monopoli i la seguretat de repetir any rere any és el caldo de cultiu per la corrupció”; “volem saber a qui pot haver esquitxat” ha manifestat el diputat taronja.

Finalment, a la comissió d’Interior, Alonso també ha defensat una Proposta de Resolució sobre la permissivitat amb què es reprodueixen atacs a les forces i cossos de seguretat de l’Estat que ha estat tombada pels partits separatistes. La iniciativa taronja demanava que el Parlament expressés el seu “respecte i recolzament als cossos policials” i que “condemnés els atacs violents a qualsevol dependència judicial”. El diputat de Cs també ha demanat que el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, “no relativitzi l’actuació de grups radicals contra edificis policials”.

Volver a ACTUALIDAD