Actualitat

Carrizosa: “És el moment que la Sra. Borràs vegi que en un òrgan parlamentari que ella presideix tots hauríem de ser iguals davant d’ella i davant la Mesa”

by cscatalunya — 24 febrer 2022 @ 15:18
Comparte

El líder de Cs a Catalunya defensa la llibertat d'expressió i la llibertat ideològica a les universitats

Parlament de Catalunya, dijous 24 de febrer de 2022. “És el moment que la Sra. Borràs vegi que en un òrgan parlamentari que ella presideix tots hauríem de ser iguals davant d’ella i davant la Mesa”. Així ho ha dit el president del grup parlamentari de Ciutadans (Cs), Carlos Carrizosa, en la seva defensa de la moció subsegüent a la interpel·lació al Govern sobre la neutralitat de les institucions públiques. Carrizosa ha demanat la reprovació de la presidenta de la cambra catalana, Laura Borràs, “per falta de neutralitat en els debats, per mentir en el cas Juvillà, per assistir a una manifestació a la Meridiana contra les directrius del Govern, per formar part del Consell de la República” i per vetar a Cs per dirigir-se al Consell de Garanties Estatutàries (CGE).

El líder de Cs a Catalunya ha defensat la llibertat d’expressió perquè “a Catalunya hi ha persones que ovacionen a ajuntaments com el de Vic quan prohibeixen manifestar-se lliurement a gent perquè creuen que tenen idees diferents” i també la llibertat ideològica a les universitats després de l’atac patit per l’associació S’ha Acabat! a la Universitat Pompeu Fabra (UPF). Carrizosa ha criticat a la consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis, per ser “tendenciosa ideològicament” i per tenir “set rectors d’universitats catalanes que semblen posats a dit”.

Finalment, el president del partit taronja ha demanat el “respecte a la divisió de poders, a les sentències i a les façanes” i ha recordat la inhabilitació de l’expresident de la Generalitat, Quim Torra, per part del Tribunal Constitucional (TC) pel seu “ús injust dels edificis públics”. Carrizosa també ha exigit respecte pels funcionaris per a “que no se’ls obligui a fer coses il·legals”, ha requerit una “policia de tots i per a tots” i ha avisat als partits separatistes que els diners per a la propaganda del ‘procés’ a l’exterior surti “dels seus partits i de les seves butxaques” ha dit.

Volver a ACTUALIDAD