Actualitat

Cs aconsegueix que el Parlament insti al Govern a buscar solucions per a urbanitzacions no regularitzades com la del Bosc d’en Vilaró

by cscatalunya — 17 març 2022 @ 10:31
Comparte

La diputada Marina Bravo defensa que són “habitatges que han passat de generació en generació sobre les quals l'administració té molta responsabilitat”

Parlament de Catalunya, dimecres 16 de març de 2022. El grup parlamentari de Ciutadans (Cs) ha aconseguit que s’aprovi, en la comissió de Polítiques Digitals i Territori, una proposta de resolució “per a l’impuls de mesures legislatives que permetin regularitzar determinats nuclis de població actualment en situació irregular”, com és el cas de la urbanització del Bosc d’en Vilaró, entre Badalona i Montcada i Reixac. Es tracta d’edificis que van proliferar “en les dècades dels 60 i 70, i que actualment es troben en una situació irregular” i que moltes vegades “no compten amb alguns serveis bàsics com a sanejament, llum, aigua, asfaltat de viaris o recollida d’escombraries, encara que els seus ajuntaments els cobren impostos com l’IBI o la taxa d’escombraries”. En aquest sentit, la iniciativa taronja aprovada demana promoure les “iniciatives i modificacions legislatives necessàries” per “regularitzar la situació de totes les edificacions i urbanitzacions afectades” i la “creació d’una comissió de treball per assessorar sobre la solució legislativa”.

La diputada de Cs, Marina Bravo, ha defensat que són “habitatges que han passat de generació en generació sobre les quals l’administració té molta responsabilitat” i ha criticat que se les consideri al·legals o il·legals” però “per pagar impostos sí que se’ls busca”. Bravo ha exigit que, en la nova llei de territori que s’està tramitant, “es contempli una solució” per a la urbanització del Bosc d’en Vilaró. “Volem que s’actuï ja i que no deixem passar més temps en aquesta al·legalitat” ha sentenciat la diputada taronja.

Volver a ACTUALIDAD