Actualitat

Martín Blanco: “Si s’obre judici oral, Borràs tindrà molt complicat continuar sent presidenta del Parlament”

by cscatalunya — 22 març 2022 @ 14:04
Comparte

El portaveu de Cs denuncia que la Generalitat busqui relacions amb Rússia, “un règim autoritari com el de Putin”, per a tractar “d’enderrocar el nostre sistema de drets i llibertats”

Parlament de Catalunya, dimarts 22 de març de 2022. “Si s’obre judici oral, Laura Borràs tindrà molt complicat continuar sent presidenta del Parlament”. Així ho ha dit el portaveu del grup parlamentari de Ciutadans (Cs), Nacho Martín Blanco, després que Cs hagi presentat un escrit a la Mesa del Parlament sol·licitant la compareixença de la presidenta de la cambra catalana davant el ple “perquè aclareixi la seva situació judicial i processal” pel presumpte cas de corrupció durant la seva etapa com a directora de la Institució dels Lletres Catalans (ILC). Martín Blanco ha defensat l’aplicació de l’article 25.4 del reglament del Parlament, encara que els nacionalistes ho considerin ara “paper mullat”, i ha assegurat que “el nacionalisme sempre ho atribueix tot a la persecució de l’Estat”.

El portaveu de Cs també ha denunciat que un govern democràtic com la Generalitat busqui relacions amb un govern estranger com Rússia, “un règim autoritari com el de Putin”, per a tractar “d’enderrocar i afeblir el nostre sistema de drets i llibertats”. “Pot ser un delicte greu” ha apuntat el diputat taronja i ha afegit que està sorprès per “la rivalitat entre ERC i Junts” per a “tractar de desvincular-se d’aquestes relacions amb Putin quan és evident que han jugat a desestabilitzar el nostre govern amb la política exterior que ha pretès portar la Generalitat sense tenir competències per això”. Martín Blanco ha explicat que, després d’aconseguir impulsar una comissió d’investigació sobre les relacions entre el govern català i el Kremlin al Parlament Europeu, la formació liberal intentarà aconseguir una altra comissió d’investigació a la cambra catalana amb el suport del PSC i el PP.

Volver a ACTUALIDAD