Actualitat

Cs denuncia que el Museu d’Història de Catalunya s’hagi convertit en un instrument de propaganda nacionalista

by cscatalunya — 30 març 2022 @ 15:37
Comparte

El diputat taronja, Martín Blanco, demana que el Parlament condemni “qualsevol tipus de falsificació, manipulació o tergiversació històriques realitzades per moviments reaccionaris i totalitaris”

Parlament de Catalunya, dimecres 30 de març de 2022. El grup parlamentari de Ciutadans (Cs) ha denunciat que el Museu d’Història de Catalunya (MHC) s’hagi convertit “en un instrument de propaganda pel moviment nacionalista de Catalunya”. El diputat de Cs, Nacho Martín Blanco, ha criticat a la comissió de Cultura que no sigui un museu “rigorós i respectuós amb la realitat” sinó un “receptacle de la iconografia nacionalista i de la mitologia del nacionalisme català” com la ploma amb la qual l’expresident de la Generalitat, Artur Mas, va signar la convocatòria il·legal del 9N, o la pancarta penjada a la façana de la Generalitat amb la qual l’expresident, Quim Torra, va reclamar la llibertat dels polítics presos. El portaveu taronja ha qüestionat que el MHC es pagui “amb els diners de tots els catalans”. “Seria legítim si ho fes una associació privada” ha dit, “però no des de les institucions públiques” i ha afegit que “és més propi de règims totalitaris el fer oficial una visió determinada de la història”.

El diputat taronja, Nacho Martín Blanco, ha demanat que el Parlament condemni “qualsevol tipus de falsificació, manipulació o tergiversació històriques realitzades per moviments reaccionaris i totalitaris”. La proposta de Cs que ha estat tombada pels partits separatistes també sol·licitava “defensar l’accés a la cultura en llibertat” i que es modifiqui “la manera de designació del director o directora del Museu d’Història de Catalunya, transformant-lo en un concurs de mèrits obert”.

Volver a ACTUALIDAD