Actualitat

Martín Blanco: “Condemnem la inacció del Govern i promovem el desenvolupament d’una societat catalana oberta al món”

by cscatalunya — 26 maig 2022 @ 14:41
Comparte

El portaveu de Cs recorda “als que han fet bandera de l'ús normal i legítim d'una de les dues llengües dels catalans com el castellà”

Parlament de Catalunya, dijous 26 de maig de 2022. “Condemnem la inacció del Govern, la falta d’iniciativa política i econòmica i promovem el desenvolupament d’una societat catalana oberta al món per a tornar a ser el motor econòmic de la nostra nació”. Així ho ha dit el portaveu del grup parlamentari de Ciutadans (Cs), Nacho Martín Blanco, en la seva defensa de la moció subsegüent a la interpel·lació al Govern sobre el balanç d’un any de mal govern. Martín Blanco ha assegurat que Catalunya porta “una dècada perduda en termes econòmics i de progrés” des que l’expresident de la Generalitat, Artur Mas, “va donar inici al procés separatista”.

El portaveu de Cs ha recordat “als que han fet bandera de l’ús normal i legítim d’una de les dues llengües dels catalans com el castellà” i ha citat al fundador de Ciutadans, Albert Rivera, així com a entitats de la societat civil com l’Asamblea por una Escuela Bilingüe, Convivencia Cívica Catalana i Sociedad Civil Catalana. Martín Blanco ha explicat que el partit taronja va néixer, precisament, “per a normalitzar la convivència social entre català i castellà” i “fer-la normal a les institucions, als col·legis i al Parlament”. El diputat liberal ha reivindicat que “els catalans tenim dues llengües” i que “volem una societat oberta i plural” i ha lamentat que el nacionalisme sigui “el principal escull per a aquesta normalització de Catalunya”.

Volver a ACTUALIDAD