Actualitat

Carrizosa anuncia que Cs portarà el decret llei sobre la llengua al Consell de Garanties Estatutàries

by cscatalunya — 30 maig 2022 @ 14:30
Comparte

El president taronja defensa que “el castellà ha de ser juntament amb el català llengua vehicular i ha de tenir una assignatura troncal”

Parlament de Catalunya, dilluns 30 de maig de 2022. El president del grup parlamentari de Ciutadans (Cs), Carlos Carrizosa, ha anunciat a través de les xarxes socials que la seva formació portarà el decret llei sobre la llengua a les escoles aprovat avui pel Govern en un consell executiu extraordinari al Consell de Garanties Estatutàries (CGE). Carrizosa ha assegurat que “el Govern torna a intentar una altra treta per a saltar-se la sentència del 25% del castellà” del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i per això el partit taronja farà “ús dels recursos legals pertinents”. “No podem permetre que el govern continuï trepitjant els drets de tots els catalans contravenint a més l’estat de dret i les sentències” ha dit.

El president taronja ha assegurat que “no valen trampes” i ha defensat que “el castellà ha de ser juntament amb el català llengua vehicular i ha de tenir una assignatura troncal”. “Fins que això no es faci a totes les escoles catalanes, el govern estarà incomplint la sentència i, per tant, estarà desobeint i ho portarem per descomptat als tribunals de justícia” ha sentenciat Carrizosa.

Volver a ACTUALIDAD