Actualitat

Carrizosa: “Sr. Aragonès, no està en condicions de seguir al capdavant del govern de la Generalitat. Ha de convocar eleccions”

by cscatalunya — 19 octubre 2022 @ 09:56
Comparte

El president de Cs critica “l'intent de dominació política” dels Mossos d'Esquadra

Parlament de Catalunya, dimecres 19 d’octubre de 2022. “Sr. Aragonès, no està en condicions de seguir al capdavant del govern de la Generalitat. Ha de convocar eleccions”. Així li ho ha dit el president del grup parlamentari de Ciutadans (Cs), Carlos Carrizosa, al president de la Generalitat, Pere Aragonès, després de la seva compareixença davant el ple per a rendir comptes sobre la nova composició del Govern després de la ruptura amb Junts. Carrizosa ha assegurat que Aragonés “ha desempolsat diverses joguines trencades del ‘procés’ i les ha retornat a la primera línia política”, com Joaquim Nadal o Carles Campuzano. “Els podríem anomenar Esquerra Sociovergent de Catalunya” ha afegit. El líder taronja ha retret al PSC que formi part del star system del nacionalisme” i ha apuntat que en l’actual govern estan representades “les dues ànimes separatistes”: “la supremacista més indentitària” i “el nacionalisme econòmic de la Lliga Nord i de la ‘Roma lladre’”. Carrizosa ha comparat la situació de Catalunya amb la resta de comunitats autònomes perquè “ells avancen i nosaltres retrocedim; ells fan política i nosaltres fem ‘procés’”.

El president de Cs ha criticat també “l’intent de dominació política dels Mossos d’Esquadra” i ha recordat “la història de ‘manasses’ separatistes a la policia catalana”, després de la destitució del cap dels Mossos d’Esquadra, Josep Maria Estela, per part del conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena. Carrizosa també ha demanat uns “pressupostos adaptats a les circumstàncies objectives i no basats en el malbaratament processista i el clientelisme”. “Necessitem un pla de xoc contra la crisi i no un pegat” ha dit. Finalment, el president taronja ha denunciat la repressió a Catalunya: “la de l’independentisme sobre els pares a les escoles que no poden rebre ensenyament en el seu propi idioma, o en les manifestacions de segons quin signe assetjades o amb alcaldesses que no permeten a partits polítics expressar les seves idees als carrers com sí que permeten als seus correligionaris”. “Aquesta és la veritable repressió que existeix a Catalunya” li ha etzibat a Aragonès.

Volver a ACTUALIDAD