Actualitat

Carrizosa denuncia “el pacte d’Aragonès amb Sánchez per no portar al TC la nova norma que consagra l’erradicació del castellà a les aules”

by cscatalunya — 19 octubre 2022 @ 12:33
Comparte

La diputada de Cs, Anna Grau, pregunta sobre si Salut mantindrà el "finançament d'un medicament contra el càncer de mama metastàsic com el Trodelvy"

Parlament de Catalunya, dimecres 19 d’octubre de 2022. El president de Ciutadans (Cs), Carlos Carrizosa, ha denunciat “el pacte d’Aragonès amb Sánchez per no portar al Tribunal Constitucional (TC) la nova norma que consagra l’erradicació del castellà a les aules” i ha demanat les actes de la taula de diàleg perquè “a les reunions serioses de les institucions es fan actes”. “Deixar de recórrer al TC una qüestió inconstitucional pels pactes amb ERC em sembla una prevaricació omissiva” ha assegurat Carrizosa i ha afegit que “és el deure del president del govern d’Espanya fer el que cal independentment d’uns pactes opacs”. “Nosaltres sí que defensarem als catalans” perquè “no pactem coses secretament” ha sentenciat el líder taronja.

Per la seva banda, la diputada de Cs, Anna Grau, li ha preguntat al conseller de Salut, Manel Balcells, si mantindrà el finançament d’un medicament contra el càncer de mama metastàsic com el Trodelvy. Grau ha recordat que el govern de Sánchez “presumeix que ningú a Espanya s’ha d’hipotecar per a curar-se un càncer” però no inclou a la cartera de serveis de la Seguretat Social fàrmacs oncològics “dels que depenen anys de vida de les pacients” i que “la sanitat pública paga sense piular a França, Itàlia i Alemanya”.

Volver a ACTUALIDAD