Actualitat

Carrizosa: “El desori i els canvis a la cúpula dels Mossos són per a controlar políticament a la policia i les investigacions contra la corrupció”

by cscatalunya — 25 octubre 2022 @ 12:40
Comparte

El president de Cs assegura que “Junts hauria de prendre mesures" en el cas del diputat Francesc de Dalmases

Parlament de Catalunya, dimarts 25 d’octubre de 2022. “El desori i els canvis a la cúpula dels Mossos d’Esquadra són per a controlar políticament a la policia i les investigacions contra la corrupció”. Així ho ha dit el president del grup parlamentari de Ciutadans (Cs), Carlos Carrizosa, en una roda de premsa prèvia a la compareixença en comissió del conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, per a explicar els últims cessaments i nomenaments en la direcció de la policia autonòmica. Carrizosa ha qüestionat que, “en la comunitat autònoma amb més problemes de corrupció, la policia no ha destapat casos de corrupció”. El líder taronja ha lamentat que aquests canvis “afecten a la confiança de la població” en els Mossos, “una policia exemplar i meritòria però tacada per les maniobres polítiques dels últims governs”. “Volem que sigui una policia de tots i que els catalans puguin confiar plenament en els Mossos” ha afegit.

El president de Cs també ha assegurat que Junts hauria de prendre mesures” en el cas del diputat Francesc de Dalmases perquè “aquest tipus de conductes es persegueixin”. Carrizosa ha demanat que en la reunió extraordinària de Junts per a tractar el futur del diputat per les seves pressions i intimidacions a una periodista de TV3 també es parli de la substitució de l’expresidenta del Parlament, Laura Borràs, perquè segueixen “condemnant a la cambra catalana a la interinitat”. Finalment, Carrizosa ha celebrat que el Parlament aculli l’Assemblea Regional Europa de la Francofonia però ha reclamat un “acte de potenciació i acceptació del castellà”. “Seria un desgreuge de l’idioma de més de la meitat dels catalans” ha sentenciat el líder taronja.

Volver a ACTUALIDAD