Actualitat

Carrizosa a Aragonès: “Es compromet a fer de la Generalitat una administració neta, transparent i sense tapar la corrupció amb l’estelada?”

by cscatalunya — 9 novembre 2022 @ 10:38
Comparte

La diputada Anna Grau demana a la consellera de cultura que no iniciï “als ajuntaments una operació de càstig hispanòfob”

Parlament de Catalunya, dimecres 9 de novembre de 2022. “Es compromet a fer de la Generalitat una administració neta, transparent i sense tapar la corrupció amb l’estelada?”. Així li ho ha dit el president del grup parlamentari de Ciutadans (Cs), Carlos Carrizosa, al president de la Generalitat, Pere Aragonès, en la sessió de control al Govern després que l’Audiència Nacional hagi obert judici oral per la trama del 3%. Carrizosa ha denunciat que la corrupció a Catalunya ha estat “institucionalitzada” durant molt de temps amb “alguns que ficaven la mà a la caixa i es feien d’or” i “d’altres que col·laboraven per a finançar els partits de govern regant-los amb diners extra”.

El president taronja ha explicat que el 2010 “el ‘procés’ va augmentar la necessitat de diners en les files separatistes”, que manté “el hòlding internacional de Puigdemont a Waterloo” i que obliga a “col·locar a dirigents de la ANC en ‘chiringuitos’”. Carrizosa ha recordat també el cas del diputat de Junts, Francesc de Dalmases, investigat “per lucrar-se amb els fons de cooperació internacional” i que ERC va fer “presidenta a una senyora pendent de judici per favoritisme en els contractes”, referint-se a Laura Borràs. El president liberal ha finalitzat la seva intervenció assegurant que “Cs sí que té un compromís amb la lluita contra la corrupció”.

Per la seva banda, la diputada de Cs, Anna Grau, li ha demanat a la consellera de cultura, Natàlia Garriga, que aposti “per una cultura forta, universal i lliure” i que no iniciï “als ajuntaments una operació de càstig hispanòfob”. Grau ha recordat que el regidor de Junts a Altafulla i professor de la UPF, Hèctor López Bofill, demana “sacrificar vides, és a dir, demana morts per a salvar la llengua catalana de l’extinció” i s’ha referit a l’exigència d’ERC en el consistori barceloní perquè els “regidors només utilitzin el català, mai el castellà”. La diputada taronja ha assegurat que “a Barcelona viuen milions de castellanoparlants i és bressol d’obres universals de la literatura espanyola, hispanoamericana, fins i tot” i ha criticat que el Govern permeti que s’estigui “amputant la meitat de la cultura”.

Volver a ACTUALIDAD