Actualitat

Carrizosa: “M’agradaria saber si han retallat en sous del president de la Generalitat i alts càrrecs com va dir el PSC que faria”

by cscatalunya — 2 febrer 2023 @ 16:53
Comparte

· El líder dels liberals catalans assegura que el pacte de pressupostos és un “acord de legislatures” en les quals ERC salva la de Pedro Sánchez al Congrés i Illa la de Pere Aragonès al Parlament

Parlament de Catalunya, dijous 2 de febrer de 2023.- “M’agradaria saber si han retallat en sous del president de la Generalitat i alts càrrecs, que sumaven 1.466 milions, perquè recordo al Sr. Illa dient que si ell guanyava les eleccions anava a reduir-los”. Així s’ha pronunciat el president de Ciutadans (CS) al Parlament de Catalunya, Carlos Carrizosa, durant la seva intervenció a la Comissió d’Assumptes Institucionals celebrada aquesta tarda. De fet, el líder dels liberals a Catalunya ha demanat expressament a la consellera Vilagrà que li especifiqui si “es tracta d’uns pressupostos expansius perquè han afegit despeses sense estalviar en les partides destinades a sous, estructures d’estat, propaganda independentista i els 359 organismes públics”.

La qüestió de la retallada de despeses en els organismes públics de la Generalitat és una de les principals preocupacions dels liberals, no sols perquè a Catalunya n’hi ha “102 més que a Andalusia i 203 més que al País Basc” sinó perquè en l’actual acord de pressupostos segellat entre ERC i PSC s’observa com s’han destinat “més de 28 milions al fosc organisme del CTTI”. A més, Carrizosa ha retret als socialistes que hagin entregat 32 milions més a la CCMA “quan el PSC va dir que calia retallar 100 milions” i sobre el Diplocat, el Csicat, el Centre d’Estudis Contemporanis, Plataforma per la llengua, l’oficina dels expresidents i “tots aquests xiringuitos en els quals es gasta a mans plenes i el PSC va dir que hi havia molts milions per retallar ens temem que res d’això s’ha aconseguit reduir”.

Carrizosa ha tornat a valorar la negociació entre ERC i PSC de “paripé”. “No creiem que s’hagin negociat aquests tres mesos, creiem que el suport estava negociat i decidit i s’havia fet en les anomenades taules opaques en les quals vostès van pactar també donar suport als pressupostos de Pedro Sánchez, els indults i les reformes de malversació i sedició”, ha assenyalat el diputat liberal. És més, Carrizosa ha assegurat que es tracta d’ “un acord de legislatures” perquè, d’una banda, es dona suport a la legislatura del Congrés i, de l’altra, la del Parlament “i qui sap si les pròximes legislatures en les quals Sánchez necessiti el concurs d’ERC i que aquí el PSC vulgui fer un tripartit”.

Volver a ACTUALIDAD