Actualitat

Carrizosa: “Volem que Europa conegui l’anomalia de Catalunya, l’única regió del món occidental democràtic on la meitat de la població no pot estudiar en la seva llengua materna”

by cscatalunya — 28 febrer 2023 @ 14:12
Comparte

El portaveu de Ciutadans, al costat de Martín Blanco i els eurodiputats de CS defensen a Brussel·les la missió de l'Eurocambra per a investigar la discriminació del castellà a les aules

Brussel·les, dimarts 28 de febrer de 2023. El portaveu de Ciutadans, Carlos Carrizosa, ha assegurat aquest dimarts a Brussel·les que és necessari que el Parlament i els ciutadans europeus “coneguin l’anomalia que ocorre a Catalunya, l’única regió del món occidental democràtic on la meitat de la població no pot estudiar en la seva llengua materna”.

Carrizosa assisteix Al Parlament Europeu juntament amb en Nacho Martín Blanco, portaveu al Parlament i portaveu d’Educació, a la sessió de treball de la Comissió de Peticions preparatòria de la missió a Catalunya per la persecució del castellà en l’educació. Tots dos han comparegut davant els mitjans acompanyats pels eurodiputats de Ciutadans.

La formació liberal va ser la que va proposar aquesta missió perquè l’Eurocambra conegui els abusos de la Generalitat, que el partit porta anys denunciant a Catalunya, a la resta d’Espanya i davant les institucions de la UE. “Ja que el president del Govern, el senyor Sánchez, i el PSOE no estan prenent cartes en l’assumpte, el Parlament Europeu ha de garantir el dret de tots aquests nens que no es poden expressar en la seva llengua, no poden utilitzar el castellà en els col·legis fora de l’assignatura de castellà. Que es respectin els seus drets reconeguts en la normativa internacional“, ha exigit.

Carlos Carrizosa ha subratllat que el cas català és especialment anòmal “perquè no regeix l’Estat de Dret com a la resta de la Unió”, en incomplir-se les sentències dels tribunals que emparen el dret a estudiar en castellà sense que passi res.

“Com els mateixos que vulneren els drets són els que sostenen al Govern d’Espanya, el Govern d’Espanya no obliga a que es compleixin les sentències. És una veritable anomalia que volem que coneguin tots els eurodiputats i la ciutadania europea. Que s’assabentin del que passa a Catalunya, perquè el bipartidisme del PP i del PSOE ha aconseguit al costat del nacionalisme populista tapar aquesta vulneració gravíssima dels drets de tots”, ha afegit.

Ciutadans ha defensat aquesta missió a Catalunya perquè existeix una discriminació dirigida contra el multilingüisme, la legislació i les sentències judicials, així com de la Declaració Universal dels Drets Humans, la Declaració dels Drets del Nen d’UNICEF i l’article 21 de la Carta dels Drets Fonamentals de la UE. Aquesta discriminació és especialment greu perquè prové de l’Administració que té les competències educatives i es produeix davant la inacció del Govern de Pedro Sánchez.

 

Volver a ACTUALIDAD