Actualitat

Ciutadans defensa la tasca de prevenció i vigilància de les forces i cossos de seguretat

by cscatalunya — 28 març 2023 @ 15:09
Comparte

El diputat taronja, Matías Alonso, aconsegueix que s’aprovi la petició de compareixença del director de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya

Parlament de Catalunya, dimarts 28 de març de 2023. El diputat de Ciutadans (CS), Matías Alonso, ha defensat la tasca de “prevenció i vigilància de les forces i cossos de seguretat” davant les “amenaces i els extremismes violents” a la Comissió de Matèries Secretes i Reservades, que s’ha celebrat a porta tancada. Alonso ha precisat que des de Ciutadans “no creiem que es pugui parlar d’espionatge, sinó de vigilància legítima dins la legalitat” i, en aquest sentit, ha insistit en donar “tot el suport a les forces i cossos de seguretat, siguin els Mossos d’Esquadra, la Policia Nacional o la Guàrdia Civil, o qualsevol policia local” en el desenvolupament de les seves funcions de seguretat, conforme a la legalitat democràtica.

El diputat de CS ha manifestat que “no li sobta que la policia faci la seva feina de prevenció, detecció i investigació, dins de la legalitat vigent” i que li preocuparia “que la policia no fes la seva feina, si escau sota el mandat judicial”“De vegades, sembla que alguns grups polítics cerquen impunitat per a determinades activitats de grups amb afinitat ideològica, però la impunitat no pot existir davant de determinades conductes i atacs contra la democràcia” ha assegurat Alonso.

A més, el diputat taronja ha aconseguit que s’aprovi la petició de compareixença del director de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya, Tomàs Roy, i s’ha mostrat satisfet per les explicacions del conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena. Alonso també ha condemnat que la CUP pretengui “que les seves accions contràries a la democràcia no tinguin cap mena de censura social, política, policial o judicial”. “Afortunadament, vivim en un estat de dret” ha sentenciat.

 

 

Volver a ACTUALIDAD