Actualitat

Ciutadans exigeix la retirada imminent de l’acta de Borràs després de ser condemnada pel TSJC

by cscatalunya — 30 març 2023 @ 13:10
Comparte

El president de CS a Catalunya mostra la seva “sorpresa” per la petició d'indult del tribunal, una “ayudita” per a Borràs

Parlament de Catalunya, dijous 30 de març de 2023. El grup parlamentari de Ciutadans (CS) ha exigit la retirada “imminent” de l’acta de la presidenta de la cambra catalana suspesa, Laura Borràs, després de ser condemnada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) a quatre anys i mig de presó i a 13 anys d’inhabilitació per fraccionar i adjudicar a dit contractes quan dirigia la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). El president de CS al Parlament, Carlos Carrizosa, ha explicat que la seva formació presentarà un escrit davant la Junta Electoral Central (JEC) i un altre a la Mesa del Parlament perquè “és intolerable que segueixi un minut més com a diputada suspesa en aquest parlament”. A més, ha demanat que es nomeni un altre president de la cambra catalana perquè “no podem ni seguir ni un minut més amb aquesta vacant vergonyosa perquè mitjançant l’extorsió de Junts i la mateixa Borràs s’ha mantingut aquesta situació”.

El president de CS ha mostrat la seva “sorpresa” per la petició d’indult del tribunal, una “ayudita” per a Borràs, quan ella “no accepta el tribunal i diu que tot ha estat fruit de les conspiracions judeo-maçòniques d’un estat repressor i antidemocràtic”. “No és mereixedora de l’indult”, segons Carrizosa. En aquest sentit, el líder taronja li ha demanat al govern espanyol que no indulti a la presidenta de Junts.

Carrizosa també ha criticat la declaració que la presidenta suspesa ha fet als mitjans de comunicació davant del Parlament “dient que ella no ha estat, que no és delicte, que és repressió i que no se’n penedeix”. “Veure a Laurita Perón, fent el símil amb Evita Perón, citant a Montesquieu i donant lliçons de democràcia és tenir la cara de formigó armat” ha assegurat el president de Cs.

Volver a ACTUALIDAD